palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Zvezdnik talentov spregovoril tudi o pomanjkljivostih slovenske glasbe

6. 1. 2017; 10.30
Avtor: Katja Kaja Mejač
Isaac Palma o glasbi, Argentini, Sloveniji in Slovencih ter tudi o morebitnih bližajočih se glasbenih projektih.

Isaac Palma je zagotovo eden največjih pevskih odkritij lanskega šova Slovenija ima talent. Za Svet24.si smo se z njim pogovarjali o tem, kakšni so njegovi načrti za v prihodnje.

Se s petjem v tem trenutku ukvarjate profesionalno, ali je zaenkrat še vedno hobi, ki ga želite spremeniti v poklic?

S petjem se v tem trenutku ukvarjam veliko bolj intenzivno kot sem to počel prej. Odprla so se mi številna vrata in z velikim veseljem sledim poti svojega srca ter prepevam za Slovenijo. Nekoč si nedvomno želim prepevati profesionalno in mislim, da sem že na dobri poti, da mi to tudi uspe. V Argentini sem prepeval predvsem s prijatelji in na kakšnih manjših dogodkih, vendar nikoli tako intenzivno, kot to počnem zdaj. 

Koliko vam pri vsem pomaga žena?

Moja žena je moja velika pomoč in podpora. Pomaga mi na vsakem koraku in za vse to sem ji zelo hvaležen. Skupaj z mano se bori za moje sanje in jaz ji vse to poplačam z veliko ljubezni (smeh). 

Isaac je nase opozoril s čustvenimi nastopi v priljubljeni oddaji. foto: Mare Vavpotič/M24

Na podlagi česa izbirate pesmi, ki ste jih odpeli v oddaji?

Pesmi sem izbiral predvsem misleč na Slovenijo, na poslušalce. Poskušal sem si predstavljati, da sem jaz eden izmed poslušalcev in ob tem sem se vprašal, kaj bi bilo tisto, kar bi mi ukradlo srce. Potem sem upošteval še vse svoje želje in mislim, da mi je uspelo prenesti vsa čustva na oder.

Opazili smo, da nimate večjih težav s slovenskim ali hrvaškim jezikom, predvsem ko v teh dveh jezikih pojete?

S slovenskim jezikom sem se pričel ''spopadati'' že nekaj mesecev pred mojo selitvijo v Slovenijo, saj sem mnenja, da je zelo pomembno, da ob selitvi v neko drugo državo osvojiš tudi jezik in se približaš kulturi, ki jo ima država. Čeprav je slovenščina zelo zahtevna, zelo rad zapojem v slovenskem jeziku in bom to počel tudi v prihodnje. Hrvaškega jezika se ne učim, sem pa zaradi priljubljenosti hrvaške glasbe v Sloveniji, tudi sam poskušal zapeti v hrvaščini ... Sem vesel, da mi je uspelo.

Do sodelovanja z Manco Špik je prišlo preko Marjetke Volk, sodnice v oddaji Slovenija ima talent? Čigava ideja je sploh bila, saj je bila očitno zelo uspešna?

Do sodelovanja z Manco Špik je prišlo bolj preko producenta Raaya Volka (mož Marjetke Volk), zelo na hitro se je utrnila ideja, da bi z Manco lahko posnela duet in brez velikega premišljevanja sem ponudbo sprejel. Pesem je dokaz, da sva oba z Manco zelo uživala ob nastajanju pesmi, za katero že sedaj upam trditi, da je hit. 

Pesem sta posnela narazen, vsak zase v studiu. Kakšno pa je bilo prvo srečanje, ko je bila pesem že nekakšna mini uspešnica? 

Da, tako je, pesem sva posnela vsak zase, spoznala sva se šele na snemanju video spota. Prvo srečanje je bilo delovno, snemali smo, prepevali in predvsem združili prijetno s koristnim. Vesel sem, da sem imel priložnost delati z Manco Špik, ker je, ne samo čudovita pevka, temveč tudi zelo krasna oseba. 

Sta bila nad odzivom presenečena ali sta ga pričakovala?

Vsak pevec po tihem upa, da bo njegova nova pesem našla srca poslušalcev in tako sva upala tudi midva, vse dokler nisva videla, da nama je uspelo. Oba sva hvaležna za tako dober komad in v čast nama ga je prepevati.

Bo sledilo še več nastopov s Špikovo?

Nedvomno bova še velikokrat zapela skupaj, v prihodnje naju boste lahko videli še večkrat skupaj na odru.

Opazili smo, da ste za novo leto navdušili tudi Beograjčane? Je bilo vse skupaj naključje?

Novo leto sem preživel v najboljši družbi svoje žene in v ožjem družinskem krogu. Naključno so na samem prizorišču zabave bili tudi novinarji, s katerimi smo se zapletli v pogovor. Prosili so me, če lahko kaj zapojem in seveda sem z veseljem privolil. Novo leto je mimo, pričel pa sem ga odlično, sedaj moji glasbeni poti sledijo še navdušenci iz Beograda. 

Manca Špik in Isaac Palma navdušujeta v duetu s pesmijo Oba. foto: Menart Records

Katere so največje razlike med glasbeno kariero v Sloveniji in v Argentini?

Argentina je izjemno velika država, vse večje stvari se tam dogajajo v glavnem mestu- Buenos Airesu, jaz pa sem živel kar 1500 kilometrov iz glavnega mesta, kar je nedvomno predstavljalo oviro. Slovenija je majhna in se v njej lažje pomikaš gor in dol po državi in si hkrati ljudem veliko bolj dostopen.

Kje je težje biti pevec, oziroma glasbenik?

Hm ... menim, da se je povsod potrebno zelo potruditi. Vsak pevec ima veliko dela tudi, ko ne stoji na odru. Kar naprej je treba snovati nove ideje, načrte in zamisli in če si glasbenik s srcem, ti to lahko uspe tako v Sloveniji kot v Argentini.

Kaj na splošno menite o slovenski glasbi?

Slovenska glasba mi je všeč, vendar sem sam še vedno navajen hitrejših ritmov, saj sem sam Latino Američan. Sam bi dal več poudarka na besedilih. Zame je zelo pomembno, da pesem prinaša neko globlje sporočilo v katerem se ljudje lahko najdejo. Glasba nam je lahko dobro zdravilo. V nas lahko zbuja čustva tako žalostna kot vesela in slovenski glasbi bi sam želel dati prav to, morda bolj globoko sporočilnost v pesmih.

Kakšne načrte imate za svojo kariero?

Želim si postati profesionalni pevec, osrečevati ljudi s svojim petjem, to je tisto, kar me zares veseli. Upam, da mi bo s trdim delom in voljo to tudi uspelo.

Se obeta še kak nov glasbeni projekt?

Po tihem že snujem nove načrte, kaj naj bi pa to bilo, boste pa izvedeli ob pravem času.

prejšnji članek
5 korakov do boljše samopodobe
Moj life
5 korakov do boljše samopodobe
naslednji članek
Konec za to priljubljeno serijo!
Obsedena!
Konec za to priljubljeno serijo!
Preberite tudi