foto: Profimedia.
Trgovine ponujajo veliko število različnih čokolad. A tako kot se razlikujejo v ceni in ovitku, se razlikujejo tudi v sestavini ter s tem v kvaliteti same čokolade. A kako prepoznati kakovostno čokolado? Pripravili smo nekaj testov, kako prepoznati kvalitetno čokolado.
Ko jo odviješ si jo dobro oglej. Mora imeti gladko in sijočo površino. Če je njena površina lisasta ali so na njej madeži je to slab znak.
Prelomi jo. Kvalitetna čokolada se mora zlomiti oster prelom z dobro slišnim pokom. Če se čokolada med drobljenjem upogne ali zdrobi je to znak, da ni narejena iz kvalitetnih sestavin.
Povonjaj jo. Kvalitetna čokolada mora imeti zelo izrazit vonj po čokoladi. Če vonjaš vanilijo ali druge sestavine je to znak, da je v njej manj kakavovih delcev.
Veliko o kvaliteti čokolade pa pokaže tudi njen okus. Kvalitetna čokolada bo imela v ustih gladek okus, manj kvalitetna pa se ti bo zdela voskasta ali nekoliko zrnata.
Se tudi tebi zdi, da moraš sedaj nujno pojesti čokolado, da preveriš kako kvalitetna je? ;)
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.