petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kako najti čas za branje?

1. 4. 2018; 03.00
Avtor: M.T.
branje
Tako boš brala več!

To, da je branje koristno in priporočljivo ni nobena skrivnost. Ker pa se zdi, da ti zaradi šole in šolskih obveznosti ter raznih dodatnih aktivnosti, ki jih obiskuješ zmanjkuje časa za branje smo ti pripravili nekaj nasvetov, kako vseeno najti ta dragocen čas.

Določi čas v dnevu, ki ga boš namenila branju. Lahko je to zjutraj, preden vstaneš iz postelje in se odpraviš v šolo, medtem, ko zajtrkuješ, ješ kosilo, večerjo ali zvečer, preden zaspiš.

Beri med vožnjo. Predvsem, če se voziš z avtobusom ali z vlakom v šolo, potem lahko čas, ki ga drugače nameniš gledanju v telefon nameniš za bolj koristno branje.

Vedno imej s sabo knjigo in presenečena boš kolikokrat jo boš imela čas odpret. Morda se ne zavedaš kolikokrat nekaj čakaš. Na avtobus, v zdravniški čakalnici, na začetek pouka itd. In vse ta čas, tudi, če gre za 10 ali 15 minut lahko nameniš branju.

Določi kaj in koliko bi rada prebrala. Če boš imela cilj, potem bo veliko večja verjetnost, da boš to tudi storila. Na primer, označi si stran v knjigi do katere bi rada recimo do konca dneva prišla. To te bo motiviralo, da boš dejansko tudi storila.

Izberi knjige, ki so ti všeč! Velikokrat se zgodi, da želiš nekaj brati, zaradi drugih in ne, ker bi bila knjiga včeš tebi. In če ti to kar bereš ni všeč, potem ne boš imela motivacije, da nadaljuješ. Zato raje izbiraj knjige, ki so tebi zanimive in je ne boš odložila dokler ne prebereš do zadnje pike.

Verjemi, čas imaš, a od tebe je odvisno kako ga boš porabila. Lahko ga porabiš za gledanje v telefon in ure preživiš na Facebooku, Instagramu in Youtubu. Lahko pa ves ta čas porabiš za branje in presenečena boš koliko ga imaš.

prejšnji članek
Balzam za lase uporabljaš na napačen način!
Lepotičenje
Balzam za lase uporabljaš na napačen način!
naslednji članek
Razkrivamo žirijo težko pričakovanih žarometov!
Obsedena!
Razkrivamo žirijo težko pričakovanih žarometov!
Preberite tudi