sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Za zvezdnika Soy Lune kotalke skoraj usodne

5. 4. 2018; 04.45
Avtor: Revija Vklop
Ruggero Pasquarelli

Ruggero Pasquarelli foto: Profimedia

Ruggero Pasquarelli iz serije Jaz sem Luna: od odraščanja v Italiji do velikih uspehov v Argentini.

Ruggero Pasquarelli je italijanski pevec in igralec, ki se je že kot deček navdušil nad igralskim poklicem in glasbo. Njegovo navdušenje je bilo tako veliko, da je v le nekaj mesecih svoje starše prepričal, da so ga vpisali v tečaj igre in mu plačali učne ure igranja kitare.

Leta 2008 je svoja znanja in sposobnosti nadgradil z učnimi urami petja, leto dni pozneje pa še z igranjem klavirja. V srednji šoli si je izbral pedagoški študij, med katerim se je usmeril v dramske umetnosti. Med študijem se je pridružil lokalni rock skupini z imenom 65013. Javnost je nase prvič opozoril leta 2010, ko se je udeležil italijanske različice glasbenega resničnostnega šova X Factor, na katerem je zasedel šesto mesto. Pri nas smo mladega igralca pred časom videli v eni izmed stranskih vlog mladinske telenovele Violetta, zdaj pa slovenske najstnice navdušuje z vlogo Mattea v mladinski telenoveli Jaz sem Luna (Soy Luna).

Selitev na drugo celino

Čeprav je igralec odraščal v Italiji, se je pred dobrimi šestimi leti odločil za selitev na drugo celino, daleč stran od družine in prijateljev. Pri 17 letih je po naključju izvedel, da pri argentinskem Disneyju iščejo mlade igralce različnih narodnosti. Avdicijo je uspešno opravil, zato je bila selitev v Argentino neizogibna. »V Argentino sem prvič odpotoval, ko sem imel 18 let. Zaradi snemanja prve sezone mladinske telenovele Violetta sem tam ostal dva meseca, nato pa sem se vrnil domov. Ko sem se v Argentino vrnil zaradi snemanja druge in tretje sezone, se nisem več vrnil v Italijo. Na srečo imam čudovita starša, ki že od nekdaj razumeta moje želje. Ves čas me podpirata in mi stojita ob strani, vedno sta me pripravljena poslušati, se z mano pogovarjati, mi dajati nasvete. V Argentini sem se lepo ustalil. Všeč mi je, da je zelo podobna Italiji,« je za argentinske medije priznal 24-letni zvezdnik.

Razpet med projektoma

Jaz sem Luna foto: Profimedia

Medtem ko je bil igralec s soigralci iz telenovele Violetta na glasbeni turneji po Latinski Ameriki, je prejel klic producenta mladinske telenovele Jaz sem Luna, ki mu je ponudil glavno vlogo. Ruggero je najprej vlogo sprejel z največjim veseljem, toda vse ni bilo tako rožnato, kot se je zdelo na prvi pogled. »Le kdo bi lahko zavrnil glavno vlogo? Tako sem zapustil glasbeno turnejo in odpotoval v Argentino na priprave za novo vlogo. Toda ko sem prvi dan pred seboj zagledal kotalke in izvedel vse podrobnosti, sem takoj rekel, naj poiščejo koga drugega, sam pa se bom vrnil na turnejo. Žal moja vrnitev ni bila mogoča, saj so na turneji preuredili celotno programsko shemo, ki me ni vključevala, zato sem ostal v Argentini in se vseeno odločil poskusiti srečo v vlogi Mattea. Čeprav so bile priprave na vlogo zelo naporne, mi ni žal, da sem jo sprejel, saj združuje meni dve najljubši stvari – igro in petje,« je igralec iskreno spregovoril o svoji začetni neodločnosti.

Podoben svojemu liku

Igralec v seriji nastopa v vlogi Mattea Balsana, s katerim si delita nekaj lastnosti. »Matteo je velik upornik, včasih zna biti malce vzvišen in plehek. Ker sta njegova starša diplomata, se z družino veliko selijo, zato se zelo nerad zbližuje z ljudmi, saj ne ve, kdaj jih bo moral zapustiti. Ravno zato ima samo enega najboljšega prijatelja. Toda njegovo življenje se obrne na glavo, ko vanj vkoraka Luna. Sam skušam svojim vlogam vedno dodati kanček sebe, saj lahko kot igralec samo tako pustim lastno sled. Kljub temu imava z Matteom nekaj skupnih lastnosti, tudi sam sem namreč precej uporniški, po zaslugi te vloge pa sem postal precej spreten na kotalkah. Tudi sam sem v zadnjih letih veliko prepotoval; v tem času sem spoznal, kdo so moji pravi prijatelji, in žal imam tudi jaz, tako kot Matteo, samo enega najboljšega prijatelja,« je še dodal.

prejšnji članek
Justin Bieber šokiral s to fotografijo
Obsedena!
Justin Bieber šokiral s to fotografijo
naslednji članek
Prelepo presenečenje za mlado slovensko pevko
Obsedena!
Prelepo presenečenje za mlado slovensko pevko
Preberite tudi