evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Zala Smolnikar o karieri, glasbi in ljubezni

4. 5. 2018; 07.00
Avtor: K.M.
Zala Smolnikar foto osebni arhiv (4)

foto: Osebni arhiv

Mlada in simpatična pevka, in v zadnjem času tudi plesalka, je še enkrat pokazala, zakaj je znana po svoji pozitivni energiji.

Zala, širši javnosti si se v oddaji Slovenija ima talent predstavila predvsem kot dekle polno pozitivne energije. Ti le-te kdaj zmanjka?
Pride čas, ko bi se zaprla vase in samo jokala in ta čas mora biti. Sicer pa sebe dojemam, kot preprosto dekle, ki skoraj ne komplicira in kar zna uživati življenje.

Katere stvari te najbolj prizadenejo? 
Neiskrenost, sploh, če je vmes kakšen mojih ljudi. 

foto: Osebni arhiv

V prvi vrsti se posvečaš glasbi – pripravljaš kaj novega?
Z dvema ekipama pripravljamo dva muzikala, za enega bo premiera v juniju. Lahko vam povem, da bo meni zelo ljub plesni spektakel Dance amore 16. julija v Križankah. To plesno doživetje si morate privoščiti. Izjemno se tudi veselim dveh mojih samostojnih koncertov, in sicer 1. julija v čudovitem Plečnikovem atriju NUK-a v okviru festivala Poleti v NUK v Ljubljani, kjer bom nastopila z mojim bendom. Potem pa še velik koncert 17. avgusta na izjemnem Kamfestu v Kamniku, kjer se bomo skupaj z mojim bendom in noro dobrim Big bandom Krško, potrudili začarati lep večer. Z ekipo že nekaj mesecev ustvarjamo ta dva dogodka in uživamo v detajlih. Že sedaj povsod prijazno vabljeni, lepo nam bo.

Kot si omenila, zadnjem času sodeluješ tudi pri plesni zgodbi Dance amore. Kako si se znašla med plesnimi koraki?
To je pa eden mojih najlepših projektov do zdaj. Toliko lepe energije, toliko noro dobrih plesalcev, toliko ljubezni. Nisem plesalka, vendar so mi naši amorčki pomagali, da mi je plesni parket postaja vse bolj domač. Res jih občudujem.

foto: Osebni arhiv

foto: Osebni arhiv

Kako je delati z izkušenimi plesalci, kot so Jurij in Jagoda Batagelj, Andrej Škufca in številni drugi?
Kar mi hodi po glavi, ob opazovanju takih plesalcev je waaaau.
Jagoda mi je zelo pomagala s podrobnostmi, da sem izpilila koreografije do te mere, da bi ljudje, ki nimajo plesnega očesa, lahko mislili, da sem morda celo plesalka. Hvaležna sem tudi Juriju, zaradi katerega se je vse skupaj sploh zgodilo. Andrej Škufca pa je nadrealen, s tako prezenco in energijo, da sem med navdušenim občudovanjem na odru, včasih kar pozabila koga in kaj igram.

Videti je tudi, da si se odlično ujela z Domnom Valičem. Ti s svojimi igralskimi izkušnjami veliko pomaga? 


Domen mi je pri Dance amore veliko pomagal s svojimi izkušnjami, tudi s plesnimi. Stvari mi je mi razložil na jasen, meni blizu način. Itak je eno sonce. 

Zakaj je predstava tako posebna? 
V predstavi so zbrani vrhunski plesalci latinsko ameriških in standardnih plesov. Poleg njih pa še izredni jazz plesalci skupaj z Domnom in mano. Te energije se združijo v eno in ob zanimivi zgodbi to postane pravo noro doživetje, ki mu brez skromnosti lahko rečemo - plesni spektakel. 

Si še zelo mlada, a že dolgo stopaš po začrtani poti. Kakšen je tvoj nasvet za vse najstnice, ki si želijo uspeti na kateremkoli področju?
Naj bodo iskrene same, drugih in svoje umetnosti.

foto: Osebni arhiv

Katera je tebi najtežja stvar pri ustvarjanju glasbene kariere?
Precejšen izziv je usklajevanje urnikov, delati kompromise z življenjem. Ne maram formalnosti, pogodb in vsega obstranskega, ki je neobhodno in ustvarjanju krade veliko časa in energije.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost? Kaj si želiš doseči?
Dobiti čim več znanja, izkušenj in doživetij vseh področjih. Umetnost mi je sveta stvar.
Pa obenem se vidim s kakšnim fletnim »Italjancem« s katerim bova imela tri otroke, psa, nekaj mačk in kokoši, da bodo otroci lahko v košarico pobirali domača jajčka, ki se bodo kotalila po bregu, kjer bova imela fletno hišico in bomo poletja lahko ležali v travi, prepevali in čakali zvezdno noč. Pa, da me bo mož ubogal, seveda. (smeh)

Imaš kakšno skrito željo, za katero potiho sanjaš, da se ti bo uresničila?
Vedno, več njih. (smeh)

prejšnji članek
Selena Gomez napovedala novo pesem
Obsedena!
Selena Gomez napovedala novo pesem
naslednji članek
Miley Cyrus priznala, da ne mara nositi oblek
Obsedena!
Miley Cyrus priznala, da ne mara nositi oblek
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska