oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Film Gajin svet navdušil v Sarajevu

16. 8. 2018; 01.35
Avtor: K.M.
gajin svet

Tara Milharčič in Anže Gorenc foto: Promocijski material

Novo slovensko mladinsko romantično komedijo Gajin svet so v sredo prikazali na filmskem festivalu v Sarajevu. Polna dvorana Gledališča mladih je film in ekipo nagradila z dolgim aplavzom.

Režiser Peter Bratuša ni skrival navdušenja nad uvrstitvijo v otroški program 24. festivala v Sarajevu: »Gre za najbolj ugleden filmski festival v regiji z dolgoletno tradicijo, zato smo z ekipo zelo počaščeni, da smo Gajin svet lahko prav tu predstavili mednarodnemu občinstvu. Včeraj je dvorana pokala po šivih - gledalci so bili navdušeni, kar pomeni odlično popotnico za naprej.«



V Sarajevu so se po rdeči preprogi skupaj z režiserjem in koscenaristko Špelo Levičnik Oblak v družbi svojih starejših kolegov Sebastiana Cavazze, Ajde Smrekar in Jane Zupančič, sprehodili tudi mladi igralci Tara Milharčič, Anže Gorenc, Neža Smolinsky in Gitica Jakopin.

Tara Milharčič, ki v filmu igra enajstletno Gajo, je ob obisku festivala povedala: »Še nikoli nisem bila na tako velikem festivalu, zelo sem vesela, da smo tu. Preden sem šla po projekciji na oder sem imela malo treme, a je je bilo konec takoj, ko sem videla, kako všeč je bil film gledalcem. Energija v dvorani je bila neverjetno pozitivna.«

Ekipa filma Gajin svet na premieri v Sarajevu foto: Promocijski material

O FILMU GAJIN SVET

Gajin svet je sodobna in dinamična družinska romantična komedija z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje. Skozi napeto zgodbo, ki jo pripoveduje enajstletna Gaja, film opozarja na pasti sodobnega sveta in nagovarja k previdni uporabi svetovnega spleta.

Film je režiral Peter Bratuša, ki je skupaj s Špelo Levičnik Oblak tudi avtor scenarija. V glavnih vlogah skupaj z mladimi igralci Taro Milharčič, Anžetom Gorencem, Nežo Smolinsky in Gitico Jakopin nastopajo še Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jana Zupančič, Lotos Šparovec, Primož Pirnat in drugi.

Romantična komedija Gajin svet je prejemnica glavne nagrade festivala super filmov za mlade Buzz@teen 2018, ki je del filmskega festivala v Motovunu.

O ZGODBI

V ospredju pripovedi je 11-letna Gaja (Tara Milharčič), ki je kot Pika Nogavička sodobnega časa – pogumna, neposredna, odločna, iskrena in srčna deklica, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih ovir. Živi skupaj z očetom Petrom (Sebastian Cavazza) in štirinajstletno sestro Teo (Neža Smolinsky), potem ko se njena mama Nina (Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume s svojo učiteljico Emo (Ajda Smrekar), rada se druži s svojim najboljšim prijateljem Maticem (Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a je hkrati tudi večna žrtev svojih močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani na vsakem koraku. Skupaj med drugim izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo (Gitica Jakopin), ki sta zaradi svojih naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.

prejšnji članek
Trenutek, ki si ga čakala: Ariana in avtokaraoke
Obsedena!
Trenutek, ki si ga čakala: Ariana in avtokaraoke
naslednji članek
Kaj moraš vedeti, preden si odstraniš tiste dlačice?
Moj life
Kaj moraš vedeti, preden si odstraniš tiste dlačice?
Preberite tudi