Če se že morate pregrešiti, se pregrešite z zdravimi pregrehami. Temna čokolada je bogata z antioksidanti. Pomaga v boju z raznimi boleznimi in z izgubljanjem telesne teže. foto: Časopis Svet24
Potrebuješ:
(sestavine dobiš v skoraj vsaki trgovini, nekatere pa v trgovini z zdravo ali bioprehrano)
● 100 gramov kakavovega masla
● 90 gramov kakava v prahu
● ščep soli
● ščep vanilje v prahu
● 2 žlici ali več agavinega sirupa (več ga boš dala, bolj bo čokolada sladka)
● pražene cele lešnike (po želji)
Postopek
Nad vodno kopeljo stopi kakavovo maslo. Nato dodaj sol, kakav v prahu, vaniljo v prahu in agavin sirup. Vse skupaj dobro premešaj in zlij na pekač. Preden pripravljeno tekočo snov zliješ na pekač, nanj položi papir za peko. Na papir za peko enakomerno razporedi pražene lešnike. Tekočo snov enakomerno prelij čez in pekač za nekaj ur postavi v hladilnik, da se čokolada strdi.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.