Kumarična juha foto: Dreamstime
Kumare vsebujejo veliko vode in malo kalorij, hkrati pa poskrbijo za boljše počutje. Vsebujejo tudi veliko bazičnih rudnin, predvsem kalija ter nekoliko manj magnezija in kalcija. V telesu učinkujejo izrazito bazično, zato so odlična hrana za dosego primernega kislinsko-bazičnega ravnovesja.
Slastna kumarična juha
Tudi Kristen Stewart obožuje kumarično juho. Pripravi jo po tem receptu.
Sestavine: 1 velika kumara, 2 krompirja, ščepec mlete kumine, 2 stroka česna, sol, poper, peteršilj in kisla smetana.
Priprava: Kumaro olupi, naribaj in posoli. Pusti jo stati toliko časa, da izloči vodo. Olupi krompir in ga nareži na majhne kocke. Naribano kumaro in krompir daj v posodo ter prelij s približno litrom vode. Začini s kumino, strtim česnom ter poprom in soljo po okusu. Počakaj, da zavre, nato na šibkem ognju kuhaj približno dvajset minut. Pretlači s paličnim mešalnikom, po želji dodaj žlico kisle smetane. Potresi z nasekljanim peteršiljem.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.