Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Camila Cabello: Včasih ni znala niti besedice angleško

11. 2. 2021; 10.04
Avtor: Top Smrklja
Camila Cabello

Camila Cabello foto: Profimedia

Camila Cabello predstavlja vzor in navdih številnim dekletom po vsem svetu. Je preprosta, talentirana in ljubeča. Predvsem pa je oseba, s katero se lahko poistovetijo številni. Zakaj je torej ne bi imeli radi?

Svoje korenine je priljubljena pevka Camila Cabello pred leti predstavila v svojem velikem hitu Havana, vodilni pesmi njenega prvega samostojnega albuma Camila. Pesem, ki je dosegla velik mednarodni uspeh in je vodila na glasbenih lestvicah v Avstraliji, Braziliji, Kanadi, Franciji, Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike, odlično združuje elemente popa, r&b-ja, plesnih ritmov in latino glasbe, kar na neki način tudi predstavlja pevko. Camila se je kot Karla Camila Cabello Estrabao 3. marca 1997 rodila ravno v Havani, glavnem mestu otoške države Kuba. Njena mama je Kubanka in oče Mehičan, a se je družina, ko je bila Camila stara šest let, preselila v Združene države Amerike, natančneje v Miami, pevka pa je ameriška državljanka postala šele dobrih pet let pozneje. Vpliv španskega jezika v njeni glasbi se skriva ravno v dejstvu, da je odraščala v špansko govoreči družini. Še več, do svojega petega leta ni znala niti ene angleške besede. Pozneje naj bi se angleškega jezika naučila z gledanjem risank. 

»Ne glede na to, koliko si star, zaradi joka v materinem naročju se boš vedno počutil, kot da imaš tri leta.«

Kariera pred šolo 

V šolskem letu 2012/13 je Camila opustila srednješolsko šolanje, saj je želela uspeti v glasbenem svetu. Kljub temu je svojo srednješolsko izobrazbo pridobila pozneje, ko se je že uveljavila kot pevka. 


Razlog za takšno odločitev je bila avdicija oddaje X Factor, kjer ji najprej ni uspelo, a so jo nato uvrstili v zasedbo Fifth Harmony. Čeprav so dekleta kot skupina na tekmovanju zasedla tretje mesto, se jim je odprl svet glasbene industrije, že takoj na začetku pa je bilo jasno, da Camila izstopa. Ne zgolj v glasbenem znanju in pevskih sposobnostih, kar so skozi oddaje poudarjali tudi številni sodniki. Ves čas je bilo mogoče čutiti, da se pevka s preostalimi članicami preprosto ni ujela. Morda je bil tudi to razlog, da je že zelo zgodaj, že kot članica skupine, začela ustvarjati tudi svojo samostojno kariero. Najbolj je nase opozorila leta 2015, ko je svoje moči prvič združila s svojim zdajšnjim partnerjem, kanadskim glasbenikom Shawnom Mendesom. Pesem I Know What You Did Last Summer je nastala spontano, na turneji Taylor Swift, kjer so članice skupine Fifth Harmony nastopale kot predskupina, Mendes pa je nastopil kot gost. »V resnici sva samo malo igrala in pela v zaodrju. V resnici nisva pisala pesmi. Začela sva predstavljati svoje melodije in jim dodajati besedila. Mislim, da nisva vedela, da v resnici ustvarjava pesem,« je o prvem sodelovanju razkrila Camila. V letu 2016 je svoje moči za pesem Bad Things združila še z raperjem Machine Gun Kellyjem, konec leta 2016 pa v resnici nihče ni bil presenečen, ko je skupino, s katero je začela svojo glasbeno kariero, tudi zapustila.

Señorita in začetek velike ljubezni 

Največji prodor v samostojni karieri ji je zagotovo uspel z novim sodelovanjem s Shawnom Mendesom pri pesmi Señorita, ki je porušila vse rekorde. Veliko pozornosti pa je dobila tudi zaradi neverjetne kemije, ki sta jo glasbenika izžarevala v videospotu. Ravno zaradi tega sta sprožila številne govorice, da sta se tudi ljubezensko zapletla. Razmerje sta potrdila septembra 2019, njuna ljubezen pa je očitno močna še danes. Prvi del karantene sta preživela skupaj, pozneje pa je Camila odšla na snemanje v London, Shawn pa se je posvečal snemanju novega albuma. Ker se nista več toliko pojavljala skupaj v javnosti, so številni verjeli, da se je njuna vroča romanca končala, a sta tudi te govorice kmalu zatrla. Več kot očitno sta še vedno srečna, pred kratkim pa sta tudi povečala svojo »družino«. Pridružil se jima je namreč kuža Tarzan. »V teh negotovih časih potrebujemo opomnik, da na svetu še obstajajo sladki čudeži, kot so pasji mladički,« je ob tem na družbenem omrežju zapisala pevka. 

Shawn Mendes, Camila Cabello foto: Profimedia

Filmska kariera

Kljub vsem negativnim stvarem, ki so se zgodile v letu 2020, je Camila v tem obdobju vseeno začela svojo novo pot v karieri. V novi ameriški romantični komediji bo namreč odigrala glavno vlogo Pepelke. Princa bo odigral Nicholas Galitzine, v filmu pa bo mogoče videti tudi filmske legende, kot so Idina Menzel, Pierce Brosnan in Minnie Driver. Camila in Idina sta za film, ki naj bi premiero doživel februarja 2021, posneli tudi uradno glasbeno spremljavo. 

Obsesivno-kompulzivna motnja

Zvezdnica ne skriva, da se spoprijema z obsesivno-kompulzivno motnjo (OCD), o kateri je večkrat spregovorila tudi v intervjujih. Povzročala pa naj bi jo predvsem tesnoba, ki jo čuti, kadar je pod stresom. Ta jo vodi v kompulzivno in obsesivno razmišljanje. Pravi, da velikokrat dopusti, da jo misli preveč obremenijo. Več let je potrebovala, da se je naučila, kako se spoprijeti z vsemi slabimi mislimi. »Vsi imajo različne načine, kako se soočajo s stresom. Če sem sama pod njim, začnem razmišljati zgolj o eni slabi stvari. Ne glede na to, ali se stvar reši, še vedno razmišljam o tem, da se bo zgodilo nekaj slabega.«

»Če imaš slab dan, se nasmej človeku, ki ga srečaš na pločniku.«

Veganka, ki obožuje knjige

Kljub temu da od leta 2012 živi pred očmi svojih oboževalcev, so nekateri podatki iz njenega zasebnega življenja še vedno presenetljivi. Številni tako ne vedo, da je Camila velika ljubiteljica knjig. Obožuje serijo Harry Potter in knjigo Kradljivka knjig. Že od leta 2018 se drži tudi stroge veganske diete, ki naj bi bila tudi »kriva« za njeno telesno pripravljenost. Ob tem pa še ena skrivnost: obožuje banane. 
Pevka pa je tudi velika humanitarka, ki ni zaspala na svojem uspehu, temveč veliko energije vlaga v dobrodelne projekte, predvsem takšne, ki so povezani z otroki.

Camila Cabello krasi tudi aktualno številko revije Top Smrklja, ki je v prodaji samo še do 14. februarja. V ponedeljek, 15. februarja, pa te pri prodajalcih že čaka nova številka priljubljene revije. Kupiš jo lahko tudi TUKAJ >>KLIKNI<<.

prejšnji članek
Taylor Swift sredi bitke za lastno glasbo
Obsedena!
Taylor Swift sredi bitke za lastno glasbo
naslednji članek
Rok Piletič bo valentinovo preživel v posebni družbi
Obsedena!
Rok Piletič bo valentinovo preživel v posebni družbi
Preberite tudi