benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Pikantni čatni iz lubenice

10. 7. 2016; 08.33
Avtor: Katja Kmet/Zarja
lubenica čebula
Lubenice in melone so sadeži, brez katerih si ne znamo predstavljati poletja.

Pikantni čatni iz lubenice

Za 4 osebe


Priprava: 15 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 1 rdeča čebula * 1 rdeč feferon (po okusu sladek ali polpekoč) * 10 g svežega ingverja * 1 strok česna * 4 žlice olja * 800 g lubenice * sol * 1 žlica karija v prahu * sladkor * 1 pločevinka paradižnikovih koščkov (400 g) * sok 1 limete * 4 vejice koriandra.

Priprava: Čebulo, feferon in ingver na drobno sesekljamo, česen narežemo na tanke rezinice. Vse skupaj počasi in med mešanjem prepražimo na vročem olju. Lubenici odstranimo lupino in peške. Sadno meso narežemo na kockice, te pa dodamo mešanici čebule in drugih sestavin. Vse skupaj pražimo dve minuti. Solimo, začinimo s karijem in ščepom sladkorja. Dodamo paradižnikove koščke in sok limete. Zmes v posodi brez pokrova kuhamo na srednje močnem ognju deset minut. Primešamo sesekljane lističe koriandra.

Nasvet: Pikantni čatni iz lubenice postrežemo k pečenim piščančjim kračam ali pa k mesnim jedem z žara. Odličen pa je tudi, če ga ponudimo s sirčkom kot namaz za opečene kruhke.

prejšnji članek
Tri nepogrešljive za žensko lepoto
Moda&Lepota
Tri nepogrešljive za žensko lepoto
naslednji članek
Lačni vitamina D?
Zdravje
Lačni vitamina D?