foto: Waitrose
Ko se premraženi vrnemo v topel dom, nas nič ne ogreje bolj kot vroče začinjene jedi. Recepte zanje vam ponujamo tudi v novi Majini knjižici.
Vroči fižolovi zvitki
Sestavine za 4 osebe:
1 žlica olja
1 velika rdeča paprika
1 čebula
2 manjši konzervi rdečega fižola
paradižnikova omaka s čilijem
¼ žličke kajenskega popra
8 tortilj
75 g nastrganega sira
1 lonček kisle smetane
1 zelen feferon
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj. Papriko očistimo in narežemo na koščke, čebulo sesekljamo. Oboje popražimo na olju. Dodamo odcejen fižol, paradižnikovo omako s čilijem in kajenski poper.
- Nadev razporedimo na tortilje in potresemo s sirom (večino prihranimo). Zvijemo v zvitke in jih položimo v pekač (22 x 30 cm). Prelijemo s kislo smetano, potresemo s sesekljanim feferonom in preostalim sirom.
- Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 10 minut, potem pa odstranimo folijo in pečemo še 10 minut.