nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ob tem receptu si boste obliznili vse prste

1. 1. 2018; 08.02
Avtor: Oglasno sporočilo
paprike_i620
Ko boste pripravili te paprike, bodo vaši dragi pomazali vse krožnike!

Si včasih želite v kuhinji ravno pravšnjo mero eksperimentiranja, ki pa ne vzame veliko časa? Potem svoje najdražje presenetite s polnjenimi paprikami, ki jih pripravite malce drugače!

In zakaj recept obožujemo mi? Ker paprike lahko nadevate tudi s popečenim piščancem ali ribjimi fileji in tako navdušite tudi ljubitelje mesa in morskih dobrot. 

Nasvet: uporabite riž Natureta Parboiled, ki ima čvrsta zrna, ki se med kuhanjem ne sprimejo in ne razkuhajo. 

Sestavine: 

4 rumene paprike (za polnjenje)
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
240 g riža parboiled Natureta
1 kozarec čičerke Eta
1 bučka
5 kosov suhega paradižnika
pol čebule
2 stroka česa
1-2 dcl belega vina (ali jušne osnove)
4 žlice rdečega pesta
sol in poper
mediteranske začimbe (bazilika, rožmarin, origano …)
parmezan

Postopek: 

Na vročem olivnem olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kocke narezano bučko ter paprike (zeleno in rdečo) in dušimo približno pet minut.
Dodamo riž Natureta Parboiled, ki smo ga predhodno sprali s hladno vodo, čičerko, štiri žlice rdečega pesta in suhe paradižnike. Zalijemo z vinom oz. jušno osnovo. Začinimo po okusu in kuhamo, dokler ni riž kuhan na ¾ (na zob). Na koncu dodamo še malo parmezana.

Paprike prepolovimo, očistimo in nadevamo z rižoto. Postavimo jih v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 160 stopinj Celzija. Pečemo približno eno uro.

Pa dober tek!

prejšnji članek
S to lepotico se zabava Henrik iz šova The Biggest Loser
Svet slavnih
S to lepotico se zabava Henrik iz šova The Biggest Loser
naslednji članek
FOTO: Slavne nosečnice v letu 2017
Svet slavnih
FOTO: Slavne nosečnice v letu 2017