evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Trik za lažje rezanje trdih ali lepljivih kosov hrane

17. 10. 2022; 03.00
Avtor: Z.F.
nož

nož foto: Pexels

Ne boste verjeli, a rezanje si lahko olajšate z maslom!

V vsaki kuhinji se najde vsaj majhen košček masla. Marsikdo si brez masla ne predstavlja zajtrka, številni ga uporabljajo tudi pri pripravi jedi. A maslo je bolj vsestransko, kot ste morda mislili.

maslo foto: /

Kadar režete mehke sire ali ohlajene lepljive jedi, se ostanki precej hitro oprimejo noža, ki nerodno drsi skozi, nastajajo pa grdi, neravno odrezani kosi. Vroča voda v teh primerih navadno ni dovolj. Rezilo noža premažite s tankim slojem masla in presenečeni boste, kako preprosto boste narezali sir, karamelo ali lepljive kose čokoladne torte.

prejšnji članek
To so najboljši kruhi iz domačih peči in pečic
Kulinarika
To so najboljši kruhi iz domačih peči in pečic
naslednji članek
Naredite sami: Okusna mandarinina marmelada
Kulinarika
Naredite sami: Okusna mandarinina marmelada
#nasazenazenska
nasazenazenska