nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Hrana, ki vam bo dala energijo za ves dan

8. 2. 2024; 04.00
Avtor: LizaMaja
jajca2w

Jajca foto: Karlie Hoyer

Se hitro počutite utrujeni in lačni? Nimate energije, čeprav migate in se trudite zdravo jesti? No, za vas smo malo pogledali, katera hrana vam bo dala energijo za ves dan.

Zelo pomembno je, da izberete hrano s podaljšanim delovanjem, na primer da ima veliko B-kompleksa in maščob omega 3, vse to so stvari, ki vam bodo pomagale ohraniti budnost in zbranost.

1. Losos

Mastna riba je prava zakladnica maščob omega 3 in balzam za telo, ki potrebuje energijo. Energijska vrednost lososa sestoji le iz maščob in beljakovin, ogljikovih hidratov v živilu ni.

2. Citrusi

Za mandarine in pomaranče je že dolgo znano, da pomagajo voznikom ohraniti budnost na dolgih vožnjah. Vsi citrusi so polni vitamina C in predvsem so super osvežilni.

3. Jajca

Jajca so bogata s holinom, ki izboljšuje razpoloženje, saj pomaga pri proizvodnji hormonov sreče, kot so serotonin, dopamin in adrenalin. Dobro razpoloženje pa nas bo seveda ohranilo budne. Prav tako so jajca odličen vir beljakovin, ki so znana po tem, da nasitijo za dolgo časa.

4. Fižol

Z B-vitaminom bogat fižol je tudi pravi vir beljakovin in kompleksnih ogljikovih hidratov, vse skupaj pa je zagotovilo za zbranost ves dan.

5. Listnata zelena zelenjava

Ohrovt, zelje, vodna kreša, zelena solata - vse to so pravi vitaminskomineralni zakladi, ob katerih naše telo od sreče skoraj poje. Prav tako vas bodo oskrbeli s folno kislino, vitaminoma C in K ter kalcijem.

prejšnji članek
Oče Prevc ni tekmoval v smučarskih skokih
Svet slavnih
Oče Prevc ni tekmoval v smučarskih skokih
naslednji članek
Živila, ki pozitivno vplivajo na plodnost
Zdravje
Živila, ki pozitivno vplivajo na plodnost