jabolčna torta s skuto foto: profimedia
Sestavine za 12 kosov:
Postopek priprave
1. Listnato testo razdelite na dva dela in vsakega razvaljajte v pravokotnik. Enega položite v pekač, obložen s papirjem za peko, ga na več mestih prebodite z vilicami in potresite z drobtinami. Prekrijte jih s ¾ naribanih jabolk in nato še z rozinami, namočenimi v rumu. Pokrijte z drugim delom testa in zatisnite skupaj robove testa.
2. Prašek za puding zmešajte z mlekom in nato dodajte še skuto. Primešajte še penasto stepeni jajci z obema vrstama sladkorja in preostalimi nastrganimi jabolki. Dobro premešajte.
3. Skutno maso prelijte po testu in torto 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Okrasite jo z jagodami in jo zrežite na rezine, ko se ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.