petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ali vaša prehrana vsebuje dovolj zelenjave?

4. 2. 2018; 01.00
Avtor: Kulinarika
Zelenjava je najboljši vir različnih hranil, tudi beljakovin.

Uravnotežena prehrana je pomemben del vsakdana, ki pripomore k dobremu počutju in zdravemu življenju. Pogosto pa nam za pripravo zdravih obrokov primanjkuje časa ali idej. Ampak zdaj obstaja odlična rešitev, kako v svojo prehrano na enostaven način vnesete več zelenjave.

Kaj bi rekli, če bi vam zaupali, da obstajajo skrbno pripravljeni namazi pripravljeni na osnovi čičerike, beljakovinske bombe, ki ne vsebujejo konzervansov, ojačevalcev arome, glutena ali barvil? Ne verjamete, no, kar verjemite! Blagovna znamka Argeta namreč predstavlja nove zelenjavne namaze humus natur, rdeča pesa in hren, paprika pikant, črne olive in rdeča paprika. , ki v vsakem trenutku omogočajo okusen in zabaven zelenjavni obrok. S tem je v svojo zgodbo o uspehu dodala novo kategorijo, ki razveseljuje tako vegane kot strastne mesojedce, saj vsako prehrano popestrijo z zelenjavo, ki nam je pogosto primanjkuje. 

Primarni okus je humus natur, odtenek naravne pristnosti, ki se skriva v okusu čičerike, osnovne sestavine vseh humusov. Neobičajna, a izjemna kombinacija ostrega hrena in sladke rdeče pese preseneča v okusu rdeča pesa in hren, okus paprika pikant pa z nagajivo pikantnim okusom prebudi velik val dobre energije, pa naj bo to ob zajtrku, malici ali večerji. Za razvajene brbončice je še posebej odličen okus črne olive, ki nežno čičeriko izostri s sredozemskim temperamentom aromatičnih črnih oliv, okus rdeča paprika pa vsakemu obroku doda slastno sladko noto.

Privoščite si jih lah s sveže pečenim kruhom, grisinom, hrustljavim korenčkom ali pa kar s prstom. Načini uživanja v njih so res neomejeni, saj so namazi odličen, hiter in zabaven prigrizek, tako doma kot na poti. Lahko jih uporabite kot osnovo za zajtrk ali pa dodatek bolj kompleksnim obrokom, kot so na primer tortilja, rižota ali juha. Še posebej zabavni so, če jih pri druženju s prijatelji ali družino ponudite kot pomako ob narezani zelenjavi in grisinih ter ustvarite osupljivo kulinarično izkušnjo. Nepogrešljivo bodo dopolnili jedilnike vegetarijancev in veganov ter odlično popestrili pripravo mesnih jedi.

prejšnji članek
Slovenska moda zopet navdušila v Parizu
Moda&Lepota
Slovenska moda zopet navdušila v Parizu
naslednji članek
Meditacija: Načinov je veliko, učinki pa vsi dobri
Zdravje
Meditacija: Načinov je veliko, učinki pa vsi dobri