Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Najbolj veganska država v Evropi je Anglija, kje je Slovenija?

27. 2. 2019; 02.00
Avtor: K.M.
dieta profimedia-0234129749-jpg

Mešana zelenjava in sadje foto: Profimedia

Portal Chef's Pencil je objavil rezultate raziskave o državah v Evropi, v katerih je najbolj priljubljen veganski način prehranjevanja.

Veganstvo ni trend, ki bi kar iz danes na jutri izginil, je način prehranjevanja, ki je v različnih kulturah, tudi naši, prisoten že nekaj let. Portal Chef's Pencil  je v svoji raziskavi, ki jo je naredil na vzorcu celega sveta, uporabil platformo Google Trends, pri tem pa so si pomagali z izrazi za veganstvo v različnih jezikih. Recimo 'vegan', 'veg', 'veganski' ... Raziskava je med drugim pokazala, da je veganstvo kljub dolgi prisotnosti v porastu. V primerjavi z letom 2017 se je priljubljenost namreč dvignila za kar 11 %, v primerjavi z letom 2016 pa za kar 35 %. 

Pri Chef's Pencil so izdali letvico evropskih držav, v katerih je veganski način prehranjevanja najbolj priljubljen. Lahko uganete, na katero mesto se je uvrstila Slovenija? 

Zelenjava foto: Revija Zarja

Splošen trend je pokazal, da je veganstvo bolj priljubljeno na severu Evropa. Najbolj priljubljeno je tako v Angliji oziroma v Veliki Britaniji, sledijo pa ji Švedska, Irska, Avstrija, Nemčija, Finska, Danska, Švica, Norveška, lestvico TOP 10 pa nazključuje Nizozemska. Kje je Slovenija? Zanimivo, tik za prvo deseterico, ki jo je zgrešila za zgolj eno točko, Slovenija je v priljubljenosti veganstva namreč na enajstem mestu. 


Lestvico TOP 20 pa najdete TUKAJ!

prejšnji članek
Gola joga za boljšo seksualno sposobnost
Zdravje
Gola joga za boljšo seksualno sposobnost
naslednji članek
V Sloveniji slabo sliši 88.000 ljudi!
Zdravje
V Sloveniji slabo sliši 88.000 ljudi!
#nasazenazenska
nasazenazenska