benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Znana igralka na težki preizkušnji

16. 9. 2016; 04.49
Avtor: C. R.
meryl streep oskar

foto: Reuters

Meryl Streep je morala prikriti svoj pevski talent.

»Vsak, ki bi prebral ta scenarij, bi rekel da,« je zamrmral režiser Stephen Frears, ko ga je pred časom eden izmed novinarjev vprašal, kako je za vlogo v filmu Neslavno slavna Florence prepričal igralko Meryl Streep. Vloga bogate dedinje in mecenke Florence je bila sicer za igralko še toliko težja preizkušnja, ker je sama odlična pevka. »Predstavljajte si, kako je, če moraš ves film peti in hkrati imitirati pevko, ki je popolnoma oropana za ta dar,« je dejal režiser.

Film Neslavno slavna Florence je sicer biografska drama o Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), ki je oboževala glasbo in tudi sama s pomočjo najboljših učiteljev petja poskušala narediti pevsko kariero, a je bil njen glas nekaj tako čudnega, da jo je strokovna javnost razglasila za najslabšo pevko vseh časov. Njen mož (Hugh Grant, ki je pod taktirko Frearsa pokazal nove dimenzije igre) in hkrati tudi njen menedžer se trudi, da bi jo obvaroval pred negativnimi kritikami in mu uspe organizirati celo njen koncert v Carnegie Hallu.

Biografska drama, ki se je že predstavila na številnih filmskih festivalih, 22. septembra prihaja tudi v naše kinematografe.

prejšnji članek
Horoskop: Tega vam ne bodo nikoli povedali v obraz!
Horoskop
Horoskop: Tega vam ne bodo nikoli povedali v obraz!
naslednji članek
2Cellos: Stjepan po poškodbi povsem drugačen!
Svet slavnih
2Cellos: Stjepan po poškodbi povsem drugačen!