cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Robert De Niro znova v mafijskem filmu

18. 8. 2022; 12.00
Avtor: STA
Robert De Niro

Robert De Niro foto: Profimedia

Slavni igralec Robert De Niro se bo po Dobrih fantih in Botru znova predstavil v mafijskem filmu. Tokrat v Warner Brosovi drami, ki je nastala po resničnih dogodkih ...

Mafijski film pripoveduje zgodbo dveh šefov italijanske mafije, ki si utirata pot v ZDA. Po pisanju filmske revije Variety je "film Wise Guys De Nirov povratek k žanru, ki ga je povzdignil med zvezde".

Igralec bo sodeloval z režiserjem Barryjem Levisom, s katerim sta že združila moči v filmih Pasji dnevi in Sleeper ter serijah Čarovnik za kaži in Kaj se je zgodilo. V filmski ekipi sta tudi scenarist Nicholas Pileggi in producent Irwin Winkler, člana filmske ekipe z oskarjem nagrajenim filmom Dobri fantje.

Podrobneje o zgodbi

Wise Guys je zgodba o dveh mafijskih šefih, Vitu Genoveseju in Franku Costellu, ki sta v 20. stoletju vodila vplivni italijanski mafijski družini v ZDA. Leta 1957 naj bi Genovese poskusil usmrtiti Costella, ki je bil le ranjen in se je po napadu odločil, da zapusti mafijsko življenje.

Je film tvegana izbira?

Novi predsednik in izvršni direktor Warner Brosa David Zaslav je v produkcijsko hišo prinesel sveže ideje in prevetril obstoječe stanje. Tuji mediji sicer film Wise Guys ocenjujejo kot dokaj tvegano izbiro, ker "se zdi, da projekt nima značilnosti velike uspešnice - visokega proračuna, vizualnih učinkov in velike intelektualne širine - niti ne deluje kot film "mladega Hollywooda", torej takšen, ki bi privabil gledalce med 25 in 39 let, najbolj znane po obiskovanju kina".

Morda Zaslav računa na to, da bodo De Nirova igralska izvedba, dejstvo, da bo igral kar dve vlogi hkrati, in karizmatičnost filmov o italijanski mafiji privlačila množice gledalcev.

Robert De Niro

Robert De Niro foto: Profimedia

prejšnji članek
Recept: Mediteranski špageti
Svet slavnih
Recept: Mediteranski špageti
naslednji članek
Oktomama pokazala svoje najstniške otroke
Svet slavnih
Oktomama pokazala svoje najstniške otroke