Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Domače naravne maske

11. 12. 2016; 01.00
Avtor: Maša Rener/revija Bodi zdrava
Grška grozdna maska
Vzemite si to popoldne zase in razvajajte vaš obraz in kožo ter lase. Najboljša stvar pri tem pa je, da lahko te naravne maske naredite kar doma in brez zapravljanja po trgovinah.

Zategovalna maska za mastno kožo

Potrebujete: srednje velik paradižnik, žlico naravnega jogurta, gazirano vodo

Navodila za pripravo: Paradižnik najprej dobro pretlačite in mu primešajte veliko žlico jogurta. Masko nato nanesite na obraz in pustite delovati tam nekje od 10 do 15 minut. Masko nato temeljito izperite z naravno gazirano mineralno vodo ali ohlajenim kamiličnim čajem. Maska ni primerna za občutljivo kožo.

Hranilna maska za suho kožo

Potrebujete: 2 žlici medu, 2 jajčna rumenjaka, 1 žličko mandljevega olja

Navodila za pripravo: Vse sestavine dobro zmešajte in masko nanesite na obraz ter pustite delovati 15 minut. Po tem času jo temeljito izperite z mlačno vodo in koži še nekaj časa pustite, da diha, tako da nanjo ne nanesete ličil ali kreme.

Hranilna maska za normalno kožo

Potrebujete: banano, 1 žlico medu, 1 žlico navadnega jogurta

Navodila za pripravo: Banano pretlačite, dokler ne dobite gladke zmesi, nato vse skupaj zmešajte z jogurtom in medom. Masko nanesite na očiščen obraz in pustite delovati 10 minut, lahko tudi malce dlje. Nato obraz izperite z mlačno vodo.

Čistilna maska za mastno kožo

Potrebujete: sok ½ limone, 2 žlički medu

Navodila za pripravo: Limonin sok in med zmešajte v gladko zmes in nanesite na obraz. Posebno pozornost namenite predelu okrog oči. Masko nato pustite učinkovati pol ure in po tem času temeljito izperite z obraza.

Maska za roke

Potrebujete: ½ decilitra olivnega olja, nekaj kapljic soka limone

Navodila za pripravo: Olivno olje rahlo pogrejte in mu dodajte nekaj kapljic limoninega soka. Z dobljeno zmesjo namažite roke in jih zaščitite z rokavicami. Masko pustite učinkovati pol ure in zatem izperite z mlačno vodo, ki ste ji po potrebi dodali malce tekočega mila.

Maska za razcepljene lasne konice

Potrebujete: 100 mililitrov kokosovega olja, 10 gramov listov rožmarina, 10 gramov suhih cvetov kamilice

Navodila za pripravo: V prazni posodi nad skledo z vodo približno pol ure segrevajte vse sestavine. Nato zmes odstranite s štedilnika in pustite, da se ohladi. Hladen pripravek prelijte v steklenico, ki se dobro zapre, in pustite stati en teden. Zmes nato ponovno segrejte nad vodno kopeljo in precedite. Masko uporabite tako, da olje z rokami razmažete po laseh ter jih zavijete v brisačo. Po pol ure lase operite kot običajno.

Maska za lase proti prhljaju

Potrebujete: 600 mililitrov naravnega jabolčnega soka (brez sladkorja), 120 mililitrov jabolčnega kisa, 600 mililitrov mineralne vode, 5 kapljic eteričnega olja čajevca, 2 kapljici eteričnega olja sivke

Navodila za pripravo: Sok zmešajte z mineralno vodo, dodajte kis in na koncu še eterični olji. Sestavine dobro premešajte in mešanico uporabite za izpiranje že umitih las.

Maska za sijaj in volumen las

Potrebujete: 50 gramov kopriv, 120 mililitrov mineralne vode, 120 mililitrov jabolčnega kisa, 6 kapljic eteričnega olja vrtnice

Navodila za pripravo: Koprive na drobno sesekljate ter jih skupaj s kisom in vodo kuhajte na vodni kopeli. Posodo pri tem pokrijte s pokrovko. Zmes po eni uri ohladite in precedite. V precejeno tekočino po kapljicah dodajte še eterično olje vrtnice. Masko nanesite na umite lase in posušite kot po navadi.

Maska za negovane lase

Potrebujete: 150 mililitrov navadnega jogurta, ¼ olupljene kumare, 1 žličko medu

Navodila za pripravo: Iz kumare iztisnite sok ter ga zmešajte z jogurtom in medom. Masko nanesite na suhe, neumite lase ter pustite učinkovati približno 10 minut. Nato lase umijte kot po navadi.

prejšnji članek
Sadje jejte za zajtrk, zelenjavo pa tekom popoldneva
Zdravje
Sadje jejte za zajtrk, zelenjavo pa tekom popoldneva
naslednji članek
Katera vadba je prava za vas?
Zdravje
Katera vadba je prava za vas?
#nasazenazenska
nasazenazenska