reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Nora dieta zoper nadležni celulit

8. 4. 2017; 10.00
Avtor: ud
celulit

Ne pozabite, da za izgubo celulita ne smete nikoli biti lačni. foto: Profimedia

Želite vitkejša stegna in poletje brez celulita? Predstavljamo vam jedilnik, s katerim boste v šestih tednih izgubili do pet kilogramov in večino pomarančne kože.

Dieta temelji je na pomenu prehrane, po kateri je krvni sladkor vedno enako visok. Nihanja ravni krvnega sladkorja sprožijo naglo skladiščenje maščobe, kar povzroči še več pomarančne kože. To v isti sapi pomeni, da sploh ne smemo biti lačni, če se želimo znebiti celulita za vse večne čase. Nasprotno, stradanje pri zelo strogih dietah povzroči, da telo izloči še več strupov, to pa kajpak celulit le še poslabša.

Takoj ko se zbudite, popijte kozarec vode z limono, skodelico čaja iz ajdovih cvetov in zelenih listov. Najkoristnejša zdravilna učinkovina ajdovega čaja je prav tako kot pri ajdovi moki rutin, naravni oksidant, ki razkraja maščobe in s tem čisti kapilare ter tako preprečuje nastanek krčnih žil in celulita. Za zajtrk pojejte palačinke iz tri četrt skodelice ajdove moke, tri četrt skodelice moke brez glutena, dveh tretjin vode, skodelice mandljevega mleka ter ščepca soli in sladkorja. Količina zadostuje za 10 palačink za vso družino, ki jih lahko brez slabe vesti na tanko namažete s priljubljeno marmelado.Predlogi jedilnika za en dan

Če se boste držali te diete, ne boste nikoli lačni, celulit pa bo kar kopnel. 

Za kosilo naj bo proticelulitna juha: štiri skodelice vode zavrite, dodajte sveženj rukole in narezan manjši brokoli ter mešajte toliko časa, da se brokoli zmehča, ali približno pet minut. Servirate z žlico olivnega olja in drobtinicami kozjega sira. Po juhi vam za kosilo pripada še 120 gramov popečenih piščančjih prsi s četrt skodelice rjavega riža ter hrustljavo zelenjavo v tortilji. Za večerjo si privoščite 150 gramov morskih rakcev s skodelico testenin iz ajdove moke ter skledo hrustljave solate s sezamom in balzamičnim kisom. Ne pozabite na priboljške, privoščite si enega na dan.

prejšnji članek
Ilke Štuhec prikorakala, slovenska voditeljica radovedno opazovala
Svet slavnih
Ilke Štuhec prikorakala, slovenska voditeljica radovedno opazovala
naslednji članek
Zvezdana Mlakar o slovenskih novinarjih povedala žalostno resnico
Svet slavnih
Zvezdana Mlakar o slovenskih novinarjih povedala žalostno resnico