sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pripravite kožo na poletje

12. 3. 2016; 10.09
Avtor: Tjaša Kokalj/revija Bodi zdrava
Pripravite kožo na poletje
Vroče sonce, slana voda in veter so dejavniki, ki lahko našo kožo precej izmučijo. Zdaj je pravi čas, da ji privoščite razstrupljanje in jo pripravite na vroče poletne dni.

Preprečite dehidracijo

Tako kot se vi in vaše telo ne počutite dobro, če čez dan spijete premalo vode, se tudi vaša koža 'ne počuti dobro', če jo zanemarjate s količino vode, ki ji dnevno pripada. To pokaže z zategovanjem, tudi pekočim občutkom ob dotiku in s sivkastim videzom. Priporočamo, da dan začnete s 3 decilitri tople vode, ki jo spijete še pred prvo jutranjo kavo. Prav tako ne pozabite na vlažilno kremo, s katero nahranite svojo kožo po vsakem prhanju.

Prekrvljena in sijoča koža

Privoščite si masažo z eteričnimi olji in limfno drenažo, ki bo koži olajšala izmenjavo tekočin in izločanje strupov. Za čiščenje odmrlih celic in spodbujanje obnove novih kožnih celic je obvezen tudi redni piling telesa, saj se vsaka koža lahko obnavlja le, če z nje odstranimo odmrlo kožo. Tudi med živili, ki jih imamo doma, lahko najdemo različne sestavine za naravno luščilno sredstvo (na primer sol in limonin sok, kavna zrnca in med ali olivno/mandljevo olje in sol). Nanesite piling in z nežnimi gibi masirajte kožo, postopek pa ponovite enkrat do dvakrat na teden. Prav tako se večkrat na hitro oprhajte s hladno vodo, to bo spodbudilo cirkulacijo, vedno pa začnite pri stopalih.

Razstrupljanje kože

Privoščite telesu počitek, tudi telo mora zadihati in dobiti možnost za obnovo. Zelo učinkovito sredstvo za razstrupljanje telesa je obisk savne. Po pravilnem savnanju pustite koži, da zadiha, in nanjo ne nanašajte nobenih kozmetičnih izdelkov. Spijte dovolj tekočine (voda z limono ali nesladkan čaj) in sprostite misli. Savna zelo dobro vpliva tudi na vse, ki se spoprijemajo z vsakodnevnim stresom na primer na delovnem mestu.

Ne zanemarjajte stopal

Na stopala lahko kaj hitro pozabimo, na njih nas spomnijo šele odprti sandali in natikači. Prav je, da tudi stopalom namenimo malce pozornosti, zato si občasno privoščite kopel za noge z morsko soljo in olivnim oljem, trdo kožo zmasirajte z gobo ali posebnim kamnom, na koncu pa na stopala nanesite obilo kreme ali vazelina. Noge zmasirajte, preostanka kreme pa ne obrišite, ampak si nadenite bombažne nogavice in pustite kremo učinkovati do jutra. Včasih je dovolj že vroča kopel, ki zmehča kožo, ki jo je po kopanju treba nahraniti, da ostane mehka in prožna. Nohtov ne lakirajte z intenzivnimi barvami, saj ti nohtno ploskev obarvajo rumeno, oziroma prej nanesite podlak.

prejšnji članek
Hišna dekoracija iz 30 tisoč zamaškov
Življenjski slog
Hišna dekoracija iz 30 tisoč zamaškov
naslednji članek
Če ima otrok alergijo ...
Zdravje
Če ima otrok alergijo ...