cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ne duha ne sluha o seksi videzu: Noge kot zobotrebci, roke kot otroci

22. 11. 2016; 09.58
Avtor: D. B.
amal clooney

Amal Clooney foto: Profimedia

So nadarjene, slavne in zelo uspešne. Mnoge so stare več kot 30 let, imajo može in otroke. Kljub temu so s presuhimi nogami, izstopajočimi ključnicami in otroškimi rokami videti, kot da šele vstopajo v puberteto.

Telo nekaterih znanih dam, kot sta na primer Alexa Chung in Amal Clooney, je videti tako nerazvito, da jih nekateri primerjajo z dekleti, ki še niso vstopile v puberteto. Kar je zagotovo vznemirjujoče, je, da je njihov obseg pasu enak obsegu osemletnega dekleta. 38-letna Amal, ki je že po naravi izjemno vitka, je, vsaj tako je videti, odkar je poročena s Clooneyjem, izgubila še nekaj kilogramov. Takšen trend je zdravju škodljiv in vpliva na plodnost ter trdnost kosti v telesu. Poznavalci trdijo, da ženske težijo k takšnemu videzu, da bi izstopale iz množice. 

Alexa Chung foto: Profimedia

V njihovih družbenih krogih je izjemna vitkost znak bogastva in uspeha. Poleg torbic znanih oblikovalcev in luksuznih krpic je presuho telo nov simbol razkošja in bogastva. 

Živimo v času, ko je debelost zelo pogost pojav in vitke ženske zaradi tega izstopajo od običajnih smrtnikov ter tako sporočajo: »Poglejte me. Sem uspešna, inteligentna in imam izjemno samokontrolo.« Ko je nekdo tako suh, je to način, da pokaže svojo absolutno superiornost – meni psihologinja Amanda Hills

Angelina Jolie foto: Profimedia

Psihologinja še meni, da pri tem veliko vlogo igra pritisk okolice, pa tudi družbena omrežja, kot je instagram, ki temelji na fotografijah. »Če na kosteh nimajo nič mišic, te ženske verjamejo, da se jim bodo obleke priznanih modnih oblikovalcev lepo prilegale,« je za Daily Mail še povedala psihologinja.

prejšnji članek
Znana voditeljica tik pred ločitvjo?
Svet slavnih
Znana voditeljica tik pred ločitvjo?
naslednji članek
Želite shujšati? Teh pet vaj ne smete preskočiti!
Zdravje
Želite shujšati? Teh pet vaj ne smete preskočiti!