benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Osvežite obraz s pomladno masko

3. 4. 2018; 02.00
Avtor: V. M.
avokado maska za obraz

Oleinska kislina v avokadu zmanjšuje vnetja in rdečico. foto: Profimedia

Hladno zimsko vreme je vplivalo tudi na stanje vaše kože, zato je prav, da ji privoščimo nekoliko razvajanja in prijetne osvežitve.

Je v zimskih mesecih postala vaša koža suha in luščeča? Izgubo vlage povzroča suh zrak v notranjih prostorih in nizke zunanje temperature. Pomanjkanje vode in maščobe povzroča srbečico, občutek zategovanja in neprijeten luskast videz kože, ki se lahko pojavi zlasti v predelu med obrvmi. Če tudi vas pestijo omenjene nevšečnosti, potem ne odlašajte z domačim pilngom iz medu in sladkorja, katerega drobna sladkorna zrnca bodo nežno odstranila odmrle celice, med pa bo navlažil in nahranil problematična področja.

Po pilingu privoščite koži še pomladno masko

Priprava pomladne maske vam ne bo vzela veliko časa. Potrebujete pa avokado, zato ga le dodajte na nakupovalni seznam. Avokado je namreč pravi balzam za suho kožo in številne kožne nevšečnosti. Zdrave maščobe, ki se nahajajo  sadežu, obilno omehčajo suho kožo, ki jo sicer kljub nanosu krem ne morete zadostno nahraniti in navlažiti.

Med naredi kožo svilnato gladko in mehko. foto: Pexels

Kako torej pripraviti masko? Pretlačite polovico avokada in zmesi dodajte dve žlici medu. Kanite še nekaj kapljic limoninega soka in vse skupaj dobro premešajte, da boste ustvarili kremasto naravno masko. Masko nanesite na obraz in si privoščite pol urni počitek. Zeleno kremasto zmes odstranite z obilico mlačne vode. Kot boste videli, bo vaša koža po nanosu kot prerojena, poleg avokada bo namreč svoje delo opravil tudi med. Zlata tekočina je bogata z vitamini, minerali in aminokislinami, ki kožo obilno nahranijo, prijetno zmehčajo in ji povrnejo svilnato mehkobo. Medeno razvajanje namreč učinkuje tako, da zadržuje vlago, pomirja razdraženo kožo, deluje antimikrobno, zmanjšuje pore, čisti in vrača sijaj.

Avokado vsebuje veliko antioksidantov in aminokislin, ki pomagajo omiliti videz nagubane kože foto: profimedia

prejšnji članek
To je čudežno olje!
Zdravje
To je čudežno olje!
naslednji članek
Tedenski numeroskop: Čustva razkrivajo resnico
Zdravje
Tedenski numeroskop: Čustva razkrivajo resnico