stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako se s celulitom srečujejo zvezdnice?

7. 5. 2016; 08.30
Avtor: Lara Jelen/revija Zarja
Kate Moss
Celulit je nadloga, ki zbija samozavest večini odraslih žensk. Tudi zvezdnicam ne prizanaša.

Ker pa so neprestano na očeh javnosti, se morajo potruditi, da se hitro stopi, če se že pojavi. Zato menimo, da so najboljši naslov za iskanje koristnih nasvetov zoper celulit. Na kaj torej prisegajo zvezdnice?

Celulit v glavnem ne prizanaša nikomur, pred njim niso varne niti suhice niti tiste z nekoliko močnejšo postavo. Je pa res, da na njegov pojav vplivajo nekateri dejavniki. Sedenje v službi, premalo popite vode, premalo gibanja, nepravilna prehrana ... Ah, kaj bi naštevali. Zdaj je tu in čas je, da ga odpravite. Morda je za zvezdnice svetovnega kova to res nekoliko lažje, saj imajo osebne trenerje, brez težav si lahko privoščijo drage tretmaje, v vsakem primeru pa je njihov uspeh dokaz, da nekaj vendarle delajo prav.

Kaj lahko torej storimo za lepe noge brez pomarančaste kože?

Tudi Kate Moss ga ima!

Gotovo bi si tudi ve želele, da bi vam o ukrepih proti celulitu svetovali najboljši strokovnjaki na tem področju. No, na neki način je to mogoče. Kar nekaj znanih žensk si je pri odpravi celulita pomagalo z nasveti dermatologa dr. Howarda Murada in potem so jih velikodušno delile z oboževalci.

Ravno dr. Murad je pojasnil, kako je možno, da se celulit pojavlja tudi pri vitkih in aktivnih ženskah, kakršna je supermodel Kate Moss. »Celulit ni problem močnejših žensk, saj težave ne povzroča maščoba, temveč oslabele kožne celice. Lahko se odločite za liposukcijo in se z njo znebite vsakega grama maščobe v vašem telesu, pa bo celulit še vedno tam. Telovadite lahko dneve in noči, pa celulit ne bo nujno izginil,« je prepričan. Telovadba je sicer pomembna pri odpravi celulita, vendar pa se je za dober rezultat treba posvetiti tudi izbiri prave prehrane. Murad pravi, da se celulit najhitreje stopi ob uživanju živil, bogatih z hranili, kot so lecitin, esencialne maščobne kisline, aminokisline in antioksidanti. Ta živila zmanjšajo vnetje, iztisnejo odvečno tekočino, ki zastaja v koži, in kar je najpomembneje, povečajo cirkulacijo. S hrano, ki jo jemo, lahko pomembno vplivamo na odpravo celulita (pa tudi na njegov pojav). Tega se zelo dobro zavedajo tudi zvezdnice. Kate Moss tako dobiva antioksidante z rednim pitjem belega čaja, z lecitinom se preskrbi ob uživanju jajc in soje, z esencialnimi maščobnimi kislinami pa z oreščki ter semeni.

Jennifer Lopez obožuje špinačo

Zvezdnic, ki se proti celulitu poleg z vadbo borijo s prehrano, je kar veliko. Med njimi je Jennifer Lopez, ki je v nekem intervjuju razkrila, da obožuje špinačo (tudi ta vsebuje lecitin) ter da jo je za zajtrk, kosilo in večerjo, kadar si želi noge spraviti v formo. Poleg špinače so koristni laneno seme, agrumi, solata ledenka in oljčno olje.

Claudia Schiffer pa lecitin, antioksidante in druga pomembna hranila zaužije s pitjem paradižnikovega soka ter zelenega in zeliščnih čajev pa z agrumi, avokadom in lososom. Lahko bi nadaljevali z naštevanjem zvezdnic, ki preprečujejo celulit s prehrano (med njimi je Jennifer Aniston), vendar je pomembneje izpostaviti nekaj drugega: kot ste morda opazili, zvezdnice uživajo različno hrano, da dobijo dovolj pomembnih hranil. Lecitin recimo vsebujejo tako jajca, soja, špinača kot cvetača in nekatera druga živila. Med naštetim ne izberite tistega, kar uživa vaša najljubša zvezdnica, temveč tisto, kar imate vi najraje. Tako boste neko živilo lažje vključili v svoj jedilnik. V vsakem primeru pa se za dober rezultat izogibajte alkoholu, sladkorju in sladkarijam nasploh, beli moki ter mastni in hitri hrani.

Eva Longoria dela počepe

Priljubljena hollywoodska igralka Eva Longoria se rada pohvali s svojimi latinskimi koreninami. Verjetno veste, da Južnoameričanke slovijo po seksi oblinah (pomislite samo na Jennifer Lopez, Sofio Vergara, Shakiro in druge), zato se tudi Eva trudi, da ohranja fit zadnjico in lepe noge. Redno izvaja vaje, ki preprečujejo, da bi se zadnjica povesila, in odpravljajo celulit. Ena izmed najboljših in Evinih najljubših vaj so počepi. Sicer obožuje mehiško in sredozemsko hrano ter priznava, da se tu in tam pregreši, vendar odvečne kalorije porabi z vadbo (vadba z utežmi in aerobika). K njenim lepim nogam pa nedvomno pripomore tudi pitje zadostne količine tekočine: priljubljena igralka v povprečju spije tri litre vode na dan, s čimer pomaga telesu, da iz sebe lažje odplakne vse nepotrebno. In še na nekaj prisega: na zadosten spanec, saj se zaveda, da veliko pripomore k uravnavanju apetita.

Paris Hilton prisega na oblikovanje telesa s povijanjem

Paris Hilton, ki je bolj kot po čem drugem poznana po škandalih, rada skrbi zase na najboljše načine. Za medije je nekoč povedala, da jo je od vseh kozmetičnih metod in tretmajev za oblikovanje telesa (preizkusila je že marsikaj, zato ji gre verjeti) posebej navdušilo povijanje telesa z algami. Gre za metodo povijanja telesa, najpogosteje z oblogo iz fanga ali z algami, s čimer se poveča vpojnost aktivnih sestavin iz kozmetičnih preparatov, to pa pospeši razgrajanje snovi iz kože in podkožnega tkiva. Metodo izvajajo tudi pri nas. in brez skrbi, ni treba imeti staršev milijonarjev, da si jo lahko privoščite. Za en tretma boste odšteli med 20 in 50 evrov, odvisno, kam se boste odpravili.

Halle Berry si pomaga s kavo

Halle Berry, danes priznana igralka, nekdaj pa fotomodel in leta 1986 celo miss ZDA ter skoraj miss sveta (uvrstila se je med prvih pet), bo avgusta letos praznovala 50. rojstni dan. A še vedno je videti fantastično. Njena skrivnost proti celulitu je mleta kava, ki si jo vmeša v gel za prhanje. Kavna zrnca gladijo kožo in pospešujejo krvni obtok, kar je glavni cilj pri odpravi celulita. S kavo lahko tako dosežemo velik učinek za malo denarja. Splača se poskusiti.

prejšnji članek
Manuela Brečko spregovorila o boleči izgubi
Svet slavnih
Manuela Brečko spregovorila o boleči izgubi
naslednji članek
Znani slovenski voditelj spregovoril o denarni stiski
Svet slavnih
Znani slovenski voditelj spregovoril o denarni stiski