Konoplja
Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo z umetnimi kemikalijami

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Manuela Brečko spregovorila o boleči izgubi

7. 5. 2016; 09.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
manuella

Manuela je vesela, ker gre z njo v Stockholm njen izvoljenec Marjan Hvala. foto: Rtv Slo

Na mirno praznično sredo je svetlolasa Štajerka Manuela Brečko, ki nosi umetniško ime ManuElla, s slovensko delegacijo odpotovala v švedski Stockholm.

S seboj je vzela tri velike kovčke, ki jih je komaj premikala. V njih je vse potrebno, da izpelje najpomembnejši nastop svojega življenja. Njeni občutki so mešanica žalosti in veselja: oče bo njen nastop spremljal iz onostranstva, saj je lani umrl, mama pa prav na dan njenega polfinalnega nastopa praznuje rojstni dan.

»Evrovizijo sem od malega spremljala vsako leto. Spominjam se, da sem pri treh letih stala pred televizijo, gledala Evrovizijo, pela in se pretvarjala, da stojim na velikem odru, tako da ima ta festival prav posebno mesto v mojem srcu. Zelo sem hvaležna in vesela, da bom letošnje leto tudi sama del tega,« je zadovoljna pevka, ki se ji je od zmage na Emi življenje popolnoma spremenilo, »najbolj moj tempo življenja in število obveznosti. Do odhoda na Evrovizijo sem imela urnik popolnoma zapolnjen. Ne predstavljam si, da ob sebi ne bi imela partnerja in obenem člana moje skupine Marjana ter ekipe, ki skrbi za to, da se lahko osredotočam le na nastop. Priprave nanj so bile zelo obsežne. Na srečo pa so potekale po načrtu in z ekipo smo izpolnili vse, kar smo načrtovali. Se pa zavedam velike odgovornosti, ki jo imam, da to prenesem na oder. Zagotavljam vam spektakel. Moj nastop za veliki evrovizijski oder je zasnoval izjemni koreograf in plesalec Anže Škrube. Pripravil je drugačen nastop, kot ste ga videli na Emi. Veliko bo vizualnih učinkov – izkoristili bomo LED-zaslon, luči, veter in ognjemet. Na odru se mi bo pridružil tudi vrhunski danski akrobat Jannik Baltzer Hattel. Podporo pa bom imela tudi za kamerami, kjer me bodo spremljali štirje izjemni spremljevalni vokalisti: Lea Sirk, Karin Zemljič in Mitja Bobič ter soavtor glasbe Marjan Hvala,« razlaga Manuela in dodaja, da je izdelavo obleke za nastop znova zaupala Davidu Hojniku.

Mladostna in skoncentrirana

»Ustvaril mi je elegantno, dolgo belo kreacijo, lahkotno, nekako nebeško, ki ponazarja del duha pesmi, za kontrast pa je vključil črne usnjene detajle, ki nekako prikazujejo dve barvi v pesmi. Obleka je mladostna in mi je pisana na kožo, kar je tudi zelo pomembno,« razkriva, ki je ni prav nič strah velikega odra v švedski prestolnici. »Veselim se čudovite izkušnje. S seboj ne bom vzela ničesar za srečo, si bom pa privoščila mir in koncentracijo, kar je veliko pomembnejše, še posebno pred tako velikim nastopom, kot je Pesem Evrovizije. Pred nastopom globoko zadiham in zberem misli, da sem na odru skoncentrirana. Del misli pa bo posvečenih tudi očetu, ki mi je zelo približal svet glasbe, bil pa je tudi moj največji podpornik na moji glasbeni poti. Lani sem ga na svojo veliko žalost izgubila. Toda celotna izkušnja me je okrepila in moja strast do glasbe je še večja in močnejša. Seveda nanj nenehno mislim in vem, da bi bil najponosnejši oče na vsem svetu, ker je vedel, kako zelo sem si želela vse to, kar zdaj živim. Posvetila mu bom svoj evrovizijski nastop, tako kot tudi mami, ki bo prav na dan mojega polfinalnega nastopa praznovala rojstni dan,« pravi pevka. Njen uspešni nastop bo najlepše darilo za mamin rojstni dan in počastitev očetovega spomina.






prejšnji članek
Je res, da prva ljubezen traja vse življenje?
Zdravje
Je res, da prva ljubezen traja vse življenje?
naslednji članek
Kako se s celulitom srečujejo zvezdnice?
Moda&Lepota
Kako se s celulitom srečujejo zvezdnice?