cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

S tako dieto čez noč do lepše kože!

14. 6. 2016; 11.30
Avtor: NN
Jennifer Lopez

foto: Profimedia

Za mehko, žametno kožo ne morejo poskrbeti zgolj kreme, pa naj bodo še tako kakovostne. Veliko vlogo igra tudi prehrana. Pravilno izbrana živila vas lahko pomladijo čez noč.

Jennifer Lopez, Gisele Bündchen in Carole Middleton so zveste privrženke Dukanove diete. Ta ne omogoča le izgube kilogramov v razmeroma kratkem času, ampak pripomore tudi k lepši, bolj zdravi in sijoči koži, ki si jo slavne lepotice želijo pokazati na rdeči preprogi. Zato ni nenavadno, da kopica zvezdnikov pred pomembnimi dogodki za dan ali dva postavi na krožnik priporočila dr. Pierra Dukana s poudarkom na mesu, mleku in drugih virih beljakovin. Preizkusite tudi vi en dan Dukanove diete in občudujte njene učinke na svoji koži.

1 dietni dan je dovolj, da se gube poslovijo.

Zajtrk: Umešana jajca s prekajenim lososom (za eno osebo)

V skledi stepite dve jajci in jima dodajte brizg posnetega mleka. Primešajte še malo narezanega prekajenega lososa in popecite na teflonski ponvi ali eno minuto in pol segrevajte v mikrovalovni pečici. 

Dopoldanska malica: en lonček navadnega manj mastnega jogurta 

Kosilo: Kroglice s šunko (za štiri osebe)

175 puste narezane šunke, 225 puste skute, fino sesekljan drobnjak in majaron po okusu, štiri sesekljane šalotke, tabasko po okusu. Vse sestavine zmešajte v gosto pasto in oblikujte v majhne kroglice. Postrezite same, brez dodatkov.

Popoldanska malica: Surov korenček, narezan na paličice 

Večerja: Piščančja nabodala (za štiri osebe)

ena čebula, en strok česna, 20 g nastrgane ingverjeve korenine, dve žlici limoninega soka, 100 g navadnega jogurta, ½ žličke strtih koriandrovih semen, ½ žličke kumine v prahu, 800 g piščančjih prsi, narezanih na dva centimetra velike kose, manj masten tzatziki za postrežbo.

V mešalniku zmešajte čebulo in česen, primešajte ingver, limonin sok, jogurt, začimbe. V to marinado potopite kose piščanca in postavite za dve uri v hladilnik. Odcedite meso, nataknite ga na lesene paličice in od osem do deset minut pecite na žaru. Postrezite s tzatzikijem.

Jennifer Lopez foto: Profimedia

prejšnji članek
Dejstva o našem telesu
Njenih 5 minut
Dejstva o našem telesu
naslednji članek
O pokojni pevki na dan prišle umazane skrivnosti
Svet slavnih
O pokojni pevki na dan prišle umazane skrivnosti