Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Oljčno olje olajša razčesavanje!

7. 8. 2016; 11.00
Avtor: Lara Jelen/Zarja
lasje_378849910
Sodelavke revije Zarje zavihale rokave in kar na sebi preizkusile, ali imajo priljubljeni domači pripravki za lase upravičen sloves in kako v resnici delujejo.

Oljčno olje naj bi v lepotne namene uporabljala že Kleopatra, še danes pa velja za eno izmed najboljših snovi za lase in kožo. Uporabljamo ga lahko na več načinov, naša novinarka Biba Jamnik Vidic pa ga je preizkusila kot masko za lase:

»Ko sem pobrskala po svetovnem spletu, za kaj naj bi bilo oljčno olje, poleg tega seveda, da ga obilno polivamo po ribjih in drugih morskih dobrotah, še koristno, sem našla tole: »Ali občudujete sredozemske lepotice s sijočimi lasmi in jim kar malce zavidate? Nikar! Z uporabo oljčnega olja lahko tudi vaši lasje zasijejo kot sonce.« Le kako ob takšni obljubi ne bi preizkusili tega olja?!

Ena, dve, tri … in moje lasišče je bilo obilno naoljeno z ekstra deviškim oljčnim oljem. Da bi bil učinek večji, sem si lase ovila še z brisačo. Če se vam brisače zdi škoda, lahko uporabite tudi folijo za živila ali uporabite plavalno kapo. Po dveh urah sem si lase našamponirala in jih dobro izprala z mlačno vodo. Namenoma nisem uporabila balzama, saj sem želela preveriti, kako bom razčesala lase. Imam namreč zelo goste, malce skodrane lase, ki se radi vozlajo in si jih težko razčešem.

Rezultat: lase sem si razčesala brez težav. Posušila sem si jih na zraku in priznam, res so zasijali kot sonce. Bili so tudi precej mehkejši na otip kot sicer. Če še upoštevate, da oljčno olje izjemno antioksidantno deluje, je to zagotovo prava izbira za dolge, malce utrujene lase, posebno poleti, ko jih še dodatno izsušita morska voda in sonce. Za tiste, ki imate zelo suhe in poškodovane lase, priporočam, da si masko na laseh pustite čez noč. Za boljši učinek lahko v olje pred nanosom vmešate še malce medu. Med bo pomiril razdraženo in suho lasišče,« svetuje Biba.

Upamo, da boste lahko s pomočjo naših izkušenj iz prve roke namesto nešteto neuspešnih tretmajev kar takoj prešli na tisto pravo rešitev za vaše lase.

prejšnji članek
Nekdanja misica tehta le 50 kg
Svet slavnih
Nekdanja misica tehta le 50 kg
naslednji članek
»Kapitan Kirk me bo za vedno zaznamoval.«
Svet slavnih
»Kapitan Kirk me bo za vedno zaznamoval.«