sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Razlogov za seks je veliko

11. 6. 2016; 06.33
Avtor: sn
seks dreamstime7

Seveda poleg vseh tehničnih razlogov za seks obstaja predpogoj, da imamo od njega zadovoljstvo: ljubezen do partnerja. foto: SVET24

Morda kdaj oklevate, ali bi zvečer zlezli med rjuhe s svojim najdražjim ali bi raje kar utonili v dremež in nato spanec?

Ponujamo vam vsaj sedem dobrih razlogov za to sproščujočo telesno aktivnost.

Prepustite se torej strastem in verjemite, da boste po dobrem seksu veliko lažje zaspali kot bi sicer. Morda so prav spodnje vrstice tisto, kar vam bo spremenilo življenje na lepše … seveda če jih boste upoštevali.

Seks prežene žalost

Ko ste žalostni, je spolnost verjetno zadnja stvar, na katero pomislite. Vendar nekateri strokovnjaki trdijo, da je ravno takrat pravi čas, da poiščete zavetje v partnerjevem naročju. Morda ne boste doživeli orgazma, saj se navadno počutimo krive, če uživamo v času bolečih čustvenih doživetij. Toda vztrajajte, saj lahko dober seks seže tja, kamor prijateljski objem nikoli ne more.

Seks podaljša življenje

Ključ do dolgega življenja je zdrav imunski sistem in k temu lahko veliko pripomore tudi redna spolnost. Vzburjenje, vznemirjenje in fizično sproščanje seksualne energije povečajo naravne sposobnosti imunskega sistema, da se brani pred boleznimi. Vendar previdno! Preveč seksa lahko tudi škodi. Če pretiravate, lahko oslabite svoj imunski sistem. Zato tudi v tem pogledu priporočamo zmernost.

Seks odpravlja glavobol

Konec je z izgovori, da vas boli glava. Izkušnje mnogih žensk kažejo, da lahko osrečujoč seks odpravi tudi resen glavobol. Pri spolnosti se namreč sprošča napetost v mišicah in pospeši krvni obtok, tudi v glavi. Telo proizvede več hormona sreče, zato se glavobol umiri.

Seks krepi samozavest

Spolnost s partnerjem, ki ga ljubite, sprošča občutke sreče in utrjuje samozavest. Boljše kot spolnost z nepravim partnerjem je samozadovoljevanje. Dovoljuje nam, da se osredotočimo samo nase in tako utrjujemo poznavanje lastnega telesa, s tem pa tudi samozavest.

Seks blaži PMS

Veliko žensk ugotavlja, da lahko seks ublaži napetost, ki jo povzroča predmenstrualni sindrom (PMS). S seksom so tudi krči, ki spremljajo boleče menstruacije, manjši.

Seks dobro vpliva na srce

Zdravniki nam vedno govorijo, da moramo paziti na svoje srce s pravilno prehrano, redno telesno vaditi in se izogibati stresu. K temu seznamu lahko dodamo redno spolnost, ki bo prav tako veliko prispevala k zdravju vašega srca.

Seks zdravi nespečnost

Pri seksualni aktivnosti se sprošča serotonin, hormon spanja, zato smo po seksu velikokrat utrujeni. Zdrava spolnost zato gotovo pripomore tudi k trdnemu spancu.

prejšnji članek
Hitra pomoč – navadni jogurt
Zdravje
Hitra pomoč – navadni jogurt
naslednji članek
Osvojite jo nazaj!
Njenih 5 minut
Osvojite jo nazaj!