Vroče ta hip

Kje je dojenček? Iluzija, ki jo odkrijejo le kreativni ljudje.

Dobro poglejte sliko - mar vidite dojenčka?
Dobro poglejte sliko - mar vidite dojenčka?
Daily Occupation

Na spletu je moč zasledili nešteto optičnih ugank, s katerimi poskušajo bralci preveriti, kako dojemljiv je njihov pogled na svet. Tokrat je pred vami optična iluzija, pri kateri vam oster vid ne bo kaj prida služil.

Poglejte si fotografijo pred vami. Zagotovo boste takoj opazili ljubeč par v objemu narave, nad njima se sklanja mogočno drevo, pred njima se razprostira morje, v daljavi pa vidimo obrise hribovja. Kaj pa dojenček? Vidite morda na fotografiji tudi otročička?

Dojenček je del optične iluzije. Naj še tako napenjate oči in se osredotočate na drobne detajle, otročiča ne boste zasledili. Na sliko je potrebno namreč pogledati širše. Pustite na plan kreativnost in si prizor oglejte s kančkom domišljije. Saj veste, tako kot se zazrete v nebo in v obrisih puhastih oblakov prepoznate vam znane podobe.

Kako vam gre? Ste našli dojenčka? Če ga niste odkrili, se nikar ne jezite, slednje je namreč uspelo le majhnemu odstotku opazovalcev. Rešitev boste našli na spodnji sliki, v komentarju pa nam zaupajte, ali vam je uganko uspelo rešiti.

iluzija dojencek.png
Rdeča nit razkriva rešitev.
Daily Occupation