sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Poroka na prvi pogled: Eksperiment spremljajo tudi razgledani gledalci

4. 5. 2024; 08.00
Avtor: V.M.
Poroka na prvi pogled 3

Poroka na prvi pogled foto: edit: njena.si

Eksperiment ima več tipov gledalcev, ki pa se izraziteje ločijo na dva dela: med tiste, ki kritično sodijo ženine in neveste ter tiste, ki se poglabljajo v psihologijo.

V širši družbi je usidrano prepričanje, da resničnostne formate TV vsebin spremljajo pretežno manj izobraženi gledalci in na splošno manj uspešni ljudje, ki si z zabavnimi vsebinami ne le krajšajo čas, pač pa se lahko z resničnostnimi liki oz. tako imenovanimi naturščniki bodisi poistovetijo, bodisi jim slednji s svojo osebnostjo in težavami vzbujajo občutek olajšanja, da so sami od njih boljši in da njihova življenja vendarle niso tako morbidna.

Slednje izhaja zlasti iz množičnih odzivov na družbenih omrežjih, kjer se gledalci prelevijo v kritike in tekom komentarjev na plan izlivajo svoja mnenja o posameznih akterjih. Temu smo priča tudi tekom odzivov na eksperiment Poroka na prvi pogled, ki gledalce privablja pred TV ekrane že tretje leto zapored. Kot smo izvedeli iz 'visokih krogov', kjer svojih vtisov ne delijo z javnostjo, pa eksperiment spremljajo tudi razgledani in izobraženi gledalci ter ljudje, ki so v življenju veliko dosegli. A ne, da bi se nad akterji zgražali, pač pa, ker v eksperimentu vidijo priložnost za poglabljanje v človeško psihologijo.

Kot je jasno prikazano, imajo vzorci in preizkušnje iz preteklosti velik vpliv na sposobnost oblikovanja odnosov, eksperiment pa nam skozi razvedrilno oddajo ponuja primere praktične vsebine, iz katere se lahko marsikaj naučimo. Če želimo seveda, a v tem primeru je potrebno zaplavati pod plitvino kritičnih sodb.

Mnoge gledalce sicer ob spremljanju oddaje zmoti ugotovitev, da ima veliko kandidatov osebnostne težave, a bistvu so psihološke bitke v družbi tako obsežne in pogoste, da je skrajni čas, da se pričnemo o njih odkrito pogovarjati in se učiti, kako jih premagati in navkljub oviram kvalitetno živeti.

Ženini in neveste 3. sezone eksperimenta Poroka na prvi pogled foto: sestavljena fotografija

Neveste 2. sezone eksperimenta Poroka na prvi pogled foto: Planet TV

Neveste 1. sezone eksperimenta Poroka na prvi pogled. foto: Planet TV

prejšnji članek
Se spomnite nasmejane Majči? Vrača se na sceno ...
Svet slavnih
Se spomnite nasmejane Majči? Vrača se na sceno ...
naslednji članek
Cervena jabuka navdušila v romantični različici
Svet slavnih
Cervena jabuka navdušila v romantični različici