cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvednica filmov Igre lakote se boji spolnih bolezni

12. 5. 2016; 11.07
Avtor: A.K.
Jennifer Lawrence

foto: Arhiv Svet24

Jennifer Lawrence se tako boji spolnih bolezni, da se zato raje izogiba seksu.

»Rada bi seksala, a se bojim spolnih bolezni, v Londonu vlada prava epidemija spolnih bolezni,« je potožila privlačna igralka Jennifer Lawrence.



»Vsak dan je pet gejev v Londonu diagnosticirano z virusom HIV,« pove vodja centra za pomoč ogroženim, terapevt Dave Stuart. Trenutno je eden od osmih gejev v Londonu HIV pozitiven. Kondomi so na voljo, AIDS ni več tabu, zdravila zelo učinkovita, vendar zaradi pretirane uporabe novih drog ljudje izgubljajo kontrolo nad sabo.

»Ne užijejo nobene hrane in ne spijo, tudi po 72 ur,« pravijo medicinski strokovnjaki. Gre za posledico uživanje drog kot so kristalni metamfetamin, GHB, mefedron ali kombinacije različnih nedovoljenih drog. Zakaj? Uporabnikom droge močno povečajo libido, zato spolnost izgubi potrebne zadržke. Ključna je povezava med drogami in nezaščiteno spolnostjo. Udeleženci končajo tako s fizičnimi kot hudimi psihičnimi ranami po vikendu uživanja drog in skupinskega seksa.

Britanska medicinska stroka je takšno obliko spolnosti pod vplivom drog, prepoznala kot potrebno pozornosti javnega zdravstva.

Jennifer si želi Angleža

25-letnica pravi, da ni bila intimna z nobenim, vse odkar je lani prekinila zvezo s Chrisom Martinom, 39-letnim pevcem skupine Coldplay. Bivšim možem Gwyneth Paltrow, ki se zdaj prodaja drage spolne igrače.



Oskarjevka, ki je imela težave zaradi golih fotografij, ki so jih ukradli s spleta, dodaja, da si želi le moškega iz Anglije.

»Kaj je to ljubezen? Žalostno, sploh ne vem več, kaj to pomeni. Nisem občutila dotik moškega že ... sploh ne vem več, kako dolgo,« je razkrila v nedavnem intervjuju.

prejšnji članek
Se Meghan Trainor sramuje svojega telesa?
Svet slavnih
Se Meghan Trainor sramuje svojega telesa?
naslednji članek
Cannes - na prestižnem festivalu tudi slovenski film
Kultura
Cannes - na prestižnem festivalu tudi slovenski film