oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Iris Mulej povedala resnico o nosečnosti

16. 7. 2016; 10.00
Avtor: Sonja Javornik/Avenija
iris mulej

Iris ponosno razkazuje svoj lepo zaobljen trebušček. foto: Facebook

Iris Mulej cveti v nosečnosti. Septembra bosta z Admirjem dobila hčerko, ki se je že neizmerno veselita.

Pravijo, da ženska začuti, ko je noseča. Je bilo tudi pri vas tako?
Prav tiste dneve, ko bi morala dobiti menstruacijo, mi je dvakrat zjutraj postalo slabo, kar zame ni v navadi. To je bil prvi znak, potem pa so sledili še drugi, in tako sva se odločila, da narediva test. Po pozitivnem testu sva se z Admirjem dolgo pogovarjala in oba veselo novico zaupala najprej vsak svoji mami in nato najbližjim prijateljem. Mene pa je dragi čez nekaj ur razveselil s prelepim šopkom rdečih vrtnic.

Je dejstvo, da boste postali mama, pri vas morda vzbudilo tudi kaj strahu?
V trenutku, ko sem izvedela, da sem noseča, sem čutila samo veselje in nekaj povsem novega, kar z besedami težko opišem. Takoj zatem pa sem čutila veliko odgovornost.

Vas bolj skrbi to, da sami ne bi bili dobra mama, ali to, v kakšnem svetu bo rasel vaš otrok?


Pravzaprav me nič ne skrbi, sem pozitivno naravnana oseba in verjamem, da bo vse tako kot mora biti, seveda z mojim trudom in željo po najboljših rezultatih.

Si želite naraven porod ali bi raje vse skupaj prespali?
Naraven porod ali mogoče z epiduralno. Da bi pa vse skupaj prespala, nikakor! Sicer še nisem rodila, vendar je to zame tako pomembno izkustvo, da ga nikakor ne bi želela zamuditi in vse samo prespati.

Iris Mulej in Admir Barčić v sončni Budvi že odštevata dneve, ko bosta postala starša deklici Isabelli. foto: Facebook

Ste sploh pridobili kakšen kilogram? Pri vas je namreč videti, da se veča samo trebušček?


V resnici res še ni dosti razlike, razen trebuščka, ki vsak dan pridno raste. Se bom pa verjetno še poredila, saj naj bi zdrava nosečnica imela nekaj zaloge, ki ji pozneje po porodu pomaga tudi pri dojenju in napornem urniku, bioritmu, ki ga narekuje novorojenček. Sicer pa jem zelo podobno kot prej, razen nekaterih živil, ki jih nosečnicam odsvetujejo. Glede jedilnika pa si pomagam tudi s knjigo Zdrava prehrana za nosečke.

Se je kaj spremenil vaš okus za hrano?
Ja, prve tri mesece. Jedla sem same kisle in slane jedi, kar je zame, ljubiteljico sladkarij, nekaj povsem novega.

Ste morda tudi bolj zaspani?
Bolj zaspana, hitreje utrujena in zadihana že ob manjših sprehodih.

Ste zagovornica vsega novega ali boste za svojo hčerko uporabili tudi kaj rabljenega?


Imela bom predvsem nove stvari, tudi zato, ker je naša mala princeska že zdaj zelo priljubljena in je od številnih otroških podjetij dobila kup novih in lepih stvari. Na primer super moderen voziček, pametno otroško posteljico, ki raste skupaj z otrokom, pa kozmetiko, igračke, odejice in brisačke. Izbrana trgovina bo našo princesko oblačila v vrhunska modna otroška oblačila, drugo podjetje ji bo izdelalo previjalno mizico po želji, tretja trgovina pa skrbi predvsem zame, saj mi pomaga z raznimi pripomočki proti bolečinam v nosečnosti, pozneje pa s poporodnimi pripomočki. Sicer pa mi je tudi mami pripravila nekaj mojih stvari, ki sem jih imela kot dojenčica, in nekaj posebnega se mi zdi, da bom v isto oblekico lahko oblekla svojo hčerko.

Koliko otrok bi radi?
Vedno sem si jih želela več, saj sem tudi sama iz velike družine. Mami ima nas tri biološke otroke (imam še mlajšega brata in sestro) ter trenutno pet otrok v rejništvu. Tako sem zadnjih 15 let, odkar je mami rejnica, imela in še imam veliko bratcev in sestric. In ker vem, kako pestro in zabavno je imeti brate in sestre, bi to rada privoščila tudi svojim otrokom, torej veliko družino. 

Sta veseli, da bo punčka? 

Zanimivo, da sva po namigu ginekologinje najprej mislila, da bo fantek, in sem si zato bolj želela fantka, ampak ko sva izvedela, da pričakujeva punčko, sem se je v trenutku razveselila. Mislim, da je vse, kot mora biti, in nama je najprej namenjena punčka. Na koncu je pa tako in tako najpomembnejše, da je otrok zdrav, kateregakoli spola že je. 

Kje bosta pravzaprav živela? 

Za zdaj načrtujeva, da bomo ostali v Budvi. Kaj bo prinesla bližnja prihodnost, ne ve nihče. Midva z Admirjem sva fleksibilna, kar se tiče življenja in selitve, hčerka pa bo zato pač obiskovala mednarodno šolo.

Vam bo po porodu kaj pomagala mama?
Moja mami si zelo želi, da bi mi čim več pomagala, vendar ker kot rejnica trenutno skrbi za šest otrok, bo to verjetno bolj malo mogoče. Mi bo pa z veseljem priskočila na pomoč Admirjeva mami, ki se tudi že zelo veseli svoje nove vnukinje.

Kako pa ste se ujeli z Admirjevo hčerko, ki jo že ima?
Odlično. Alina je zelo nežna in prijetna punčka, ki se zelo veseli svoje mlajše sestrice. Ko se vidimo, me vedno veselo objame, potem pa da poljubčka še trebuščku. Pravi, da mi bo tudi z veseljem pomagala pri opravkih z najmlajšo članico družine.

prejšnji članek
Govorice o novinarkah Pop TV so se potrdile
Svet slavnih
Govorice o novinarkah Pop TV so se potrdile
naslednji članek
Kava, pravi eliksir vitkosti!
Zdravje
Kava, pravi eliksir vitkosti!