nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pretresljiva posilstva in zlorabe!

5. 8. 2016; 10.55
Avtor: A.K.
Vse najboljše, Oprah Winfrey!
Te ženske iz šovbiznisa so razkrile njihovo temačno preteklost, ki nekatere še vedno preganja, da bi dvignile zavest o najbolj problematični tematiki.

Zlorabljenim ženskam želijo pomagati tako, da bi jih s svojimi zgodbami opogumile, da prekinejo molk.

Glas žensk, ki so nekoč doživljale nasilje v družini in zvezah, zadnjih nekaj let odmeva po celi Ameriki. In čeprav se svet zgraža nad porastom nasilja nad ženskami, se moramo zavedati, da je nasilje vedno bilo prisotno, vendar so o tem ni javno govorilo.

Te slavne dame so izpovedale svoje pretresljive zgodbe z željo po pomoči ostalim, ki to še vedno dnevno doživljajo.

Oprah Winfrey

62-letnica odprto govori o seksualnem zlorabljanju, med katerim se je znašla kot žrtev, ko je imela le 9 let in zanosila, ko je imela 14 let. Zlorabljal jo je sorodnik, bratranec, ki je bil obsojen na 14 let zapora. Ko je bila najstnica, so jo poslali živet k očetu. Vernon Winfrey na začetku še ni vedel, da je hči noseča, postavljal pa ji je stroga pravila in zahteval red. »Rekel je, da bi raje videl svojo hči utopljeno v reki, kot da mu naredi sramoto z rojstvom nezakonskega otroka. Ko mi je to govoril, sem noseča videla edini izhod v samomoru,« pravi Oprah, ki si je takrat želela pomoči. Da bi prekinila neželeno nosečnost, je 14-letnica preizkusila vse, pila je tudi detergent za pomivanje posode. Imela je sicer spontani splav, s tem pa tudi priložnost za nov začetek.

Anne Heche

Zdaj 47-letna igralka je imela strašno otroštvo. Oče jo je posiljeval, dokler ni dopolnila 12 let. Anne je kasneje ugotovila, da je od njega dobila herpes. Povedala je, da je preživela to obdobje le zaradi domišljije, saj je »bežala v drugo dimenzijo«. »Posiljeval me je. Imel me je. Davil me je. Podrl me je na tla in me posilil. Otroku je težko govoriti o seksualnem zlorabljanju, saj ne razume, kaj se mu dogaja,« je povedala igralka.

Teri Hatcher

Razočarana gospodinja, Teri Hatcher, se otroštva spominja le po travmi. Ko je imela 5 let, jo je posilil stric. Igralka je šele leta 2002 pričala proti njemu na sodišču, za kar je bil obsojen na 14 let zapora.

Queen Latifah

46-letnico je posilil mladenič, ki je bil pravzaprav njena varuška. Dolgo je molčala o zlorabi, spregovorila je šele pri 22. letih, ko je izgubila brata. Njena mama je ostala v šoku, oče pa dogodka ni komentiral nikoli. Dolgo je hodila k psihiatru, da se je sploh lahko soočila s travmo.

Rita Hayworth

Znana ameriška igralka je bila zlorabljena s strani očeta, ki jo je treniral, da bi postala plesalka. To se je dogajalo, dokler ni odrasla, a Rita se dolgo sploh ni zavedala, da je takšna vez med očetom in hčerko neprimerna.



prejšnji članek
Odvij me! Spodnje perilo, ki si ga upajo nositi le najbolj pogumne
Moda&Lepota
Odvij me! Spodnje perilo, ki si ga upajo nositi le najbolj pogumne
naslednji članek
Pričakuje tretjega otroka: Noseča v 47. letu starosti?
Svet slavnih
Pričakuje tretjega otroka: Noseča v 47. letu starosti?