zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tragično: Očeta so ubili, sestro posilili, brata pa sta se utopila!

7. 11. 2016; 01.16
Avtor: D. B.
Kelsey Grammer Kayte Walsh

Kar štirikrat se je Kelsey poročil in se na koncu ustalil v zakonu s Kayte Walsh, s katero pričakuje tretjega otroka. foto: Profimedia

Svojo žalostno življenjsko zgodbo je znan igralec razkril šele pred kratkim.

Igralca Kelseyja Grammerja se najbolj spominjamo po vlogi psihiatra Frasierja Crana v televizijski nadaljevanki Frasier. Igralec je desetletja v smeh spravljal številne gledalce, a vse do izida njegove avtobiografije nihče ni vedel za njegovo tragično življenjsko zgodbo.

Vse se je začelo že v otroštvu, ko so se igralčevi starši ločili. On in njegova sestra Karen sta živela pri očetu Franku Grammerju vse do njegove smrti. Kelseyjevega očeta je namreč ubil Arthur B. Niles, ki je pred njegovo hišo usodni dan najprej zažgal njegov avtomobil. Ko je Frank prišel iz hiše, da bi videl, kaj se dogaja, pa je Niles vanj s pištolo dvakrat ustrelil. Kelsey je bil takrat star 13 let.

Sedem let pozneje so njegovo mlajšo sestro, takrat 18-letno Karen, posilili štirje moški, ubil pa jo je Freddie Lee Glenn, ki je takrat sodeloval v nizu umorov. Kelsey se je v tistem času šolal na prestižni fakulteti v New Yorku in se je vrnil v Colorado, da bi identificiral sestrino truplo. Po tem dogodku je študij opustil in težko sprejel še eno tragedijo ter celo razmišljal o samomoru. "Bil sem njen starejši brat. Moral bi jo zaščititi, a je nisem mogel. To me je uničilo," je dejal Grammer v enem od intervjujev. 

Igralec je desetletja v smeh spravljal številne gledalce, a vse do izida njegove avtobiografije nihče ni vedel za njegovo tragično življenjsko zgodbo. foto: Profimedia

Umrla sta tudi polbrata in dober prijatelj

Vendar igralčevih težav še ni bilo konec. Junija leta 1980 sta Kelseyjeva polbrata Stephen in Billy umrla v bizarni nesreči. Billyja je napadel morski pes, Stephen pa ga je poskušal rešiti, pri čemer je tudi sam umrl. Billyjevega telesa niso našli nikoli, Stephenovo truplo pa je kasneje naplavilo na obalo.

Poleg tega je igralca kmalu zatem pretresla še smrt dobrega prijatelja in producenta serije Fraiser Davida Angella, ki je umrl 11. septembra, ko je potoval z letalom, ki se je zaletelo v Svetovni trgovski center.

Igralec je po vseh življenjskih pretresih uteho našel v alkoholu in mamilih, zaradi katerih je pristal celo za zapahi. Med vožnjo z avtomobilom so ga namreč aretirali policisti in v njegovi krvi našli sledi kokaina, zaradi česar je igralec za rešetkami preživel mesec dni. 

Sreče Kelsey dolgo ni našel niti v ljubezni. Kar štirikrat se je poročil in se na koncu ustalil v zakonu s Kayte Walsh, s katero pričakuje tretjega otroka.

prejšnji članek
Maja Sodja: Po mojem bo na koncu vse bolj iz rok v usta
Svet slavnih
Maja Sodja: Po mojem bo na koncu vse bolj iz rok v usta
naslednji članek
Drama se nadaljuje, otroci še vedno pri Angelini
Svet slavnih
Drama se nadaljuje, otroci še vedno pri Angelini