stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lady Di: Resnica o pogumni pričeski, ki je razburila monarhijo

15. 11. 2016; 02.16
Avtor: D. B.
lady di

foto: Profimedia

Težko je najti dobrega frizerja, ko pa ga končno najdemo, ga nikoli več ne zamenjamo. Tudi princesa Diana je bila več let zvesta priljubljeni pričeski frizerja Sama McKnighta.

Princesa Diana je večino svojega življenja preživela pod drobnogledom javnosti, ki jo je spremljala na vsakem njenem koraku. Posebno pozornost je posvečala njenim modnim izbiram, pa tudi pričeski, za katero je bil zaslužen frizer Sam McKnight. "Fotografija Diane v beli obleki je nastala, ko sem sodeloval s francoskim fotografom Patrickom Demarchelierom. Takrat so mi rekli, da snemamo nekaj zelo pomembnega za revijo Vogue in pomislil sem, da bi to lahko bila Margaret Thatcher, a takrat je na snemanje prišla princesa Diana. S pomočjo sponk za lase in tiare sem naredil kratko pričesko," je dejal Sam za Daily Mail, nato pa razkril, kako je lažna pričeska postala prava. 

Kmalu po tem me je vprašala: "Kaj bi naredil z mojimi lasmi, če bi ti imel povsem proste roke? Počutil sem se pogumno in sem odgovoril: 'Ostrigel bi jih.' Takoj je bila prepričana, da je to dobra poteza. 'Naredimo to,'" je dejala. In takoj sem ji postrigel lase. Niti pomislil nisem, kaj se bo nato zgodilo," je povedal Sam. In zgodila se je prava medijska norišnica. Nova pričeska princese Diane je postala novica na naslovnicah medijev, novinarji pa so več tednov kampirali pred hišo Samovih staršev, v upanju, da bodo dobili izjavo.

Kraljevska družina zvesta tradicionalnim pričeskam

Vse članice britanske kraljevske družine so bile v tistem času zveste tradicionalnim pričeskam, ki so jih v žargonu imenovali "čelada" in ki jih je odobravala britanska monarhija. Natupirana trajna z velikim volumnom je brez potrebe dodajala leta mladi princesi, zato je Sam z zadovoljstvom spremenil Dianin videz.

Njena nova kratka pričeska je postala hit. "Nosili so jo vsi, to je bil pravi odgovor na pričeske iz 80-ih deloma zaradi nekoliko športnega in androgenega videza, zaradi princese Diane pa je imela tudi pridih ženstvenosti," opisuje frizer, ki je Dianino pričesko urejal vse do njene prezgodnje smrti leta 1997.


prejšnji članek
Je Luka zaprosil lepo slovensko manekenko?
Svet slavnih
Je Luka zaprosil lepo slovensko manekenko?
naslednji članek
Vse kar morate vedeti o spodnjicah
Zdravje
Vse kar morate vedeti o spodnjicah