stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Polna je energije; riše in knjigo piše

27. 11. 2016; 07.00
Avtor: am
1

Najbolj znana slikarska dela Patricije Simonič se ponašajo z naslovom Ona. foto: Patricija Simonič

Primorski glasbenik Gianni Rijavec je dolga leta veljal za samskega, pred dvema letoma pa se je zaljubil v privlačno kiparko Patricijo Simonič, ki je več kot uspešna na svojem področju.

Po številnih odmevnih projektih – naj omenimo le slikarska dela Ona in poznano skulpturo Deček miru – je v letošnjem letu soustvarjala skupaj z drugimi umetniki v 22. likovni koloniji Umetniki za Karitas 2016. »Na kolonijo mi ostajajo lepi spomini, spomini na umetnost, na srčnost in povezanost vseh, ki smo sodelovali. Takšni spomini dajejo življenjsko energijo, me navdihujejo za naprej. Naslikala sem dve slikarski deli kot nekakšno nadaljevanje mojega dosedanjega opusa del Ona v že znanem stilu slikanja,« nam je zaupala Patricija, ki bo z razstavo navduševala po Sloveniji in v tujini.

Leta 2013 je Patricija oblikovala poznano skulpturo Deček miru, slovenskega prinašalca ognja miru in ljubezni. foto: Adriana Pisk

Piše knjigo

In kaj poleg tega zadnje dni v letu še počne Simoničeva? »Poleg slikarstva in vsakodnevnih obveznosti pišem tudi knjigo z naslovom Trženje duše, ki bo izšla prihodnje leto. Naslov knjige adekvatno definira umetnost kot produkt duše – duhovnosti in čutenja. O razmerju med umetnostjo in marketingom še vedno pišemo kot o razmerju med emocionalnim in racionalnim, za katerega je v preteklosti veljala tolerantna ločenost, sodobni čas pa zahteva nove pristope in postavlja umetnost pred izzive gospodarskega sveta,« je povedala Patricija.

prejšnji članek
Brez dlačic dva meseca? Ni problema!
Moda&Lepota
Brez dlačic dva meseca? Ni problema!
naslednji članek
Deli telesa, na katere bodite pozorni
Zdravje
Deli telesa, na katere bodite pozorni