zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Deli telesa, na katere bodite pozorni

27. 11. 2016; 06.00
Avtor: ud
ogledalo

Kakršnekoli spremembe našega telesa so posledica neravnovesja v njem. foto: Profimedia

Pogosto bi se dalo težave preprečiti, še preden nastanejo, če bi le znali prisluhniti svojemu telesu. To precej očitno kliče na pomoč, kadar v njem nekaj ni v redu.

Naša teža veliko razkrije o neravnovesju v telesu, pa naj gre zgolj za čezmerno težo zaradi nezdravega načina prehranjevanja ali za pridobivanje teže zaradi drugih hormonskih težav. V vsakem primeru je normalna in vzdrževana telesna teža ključ do zdravja. Če opazite nenadna odstopanja v eno ali drugo smer, torej če pretirano hujšate ali se redite, je to znak, da je nekaj narobe.

Noge 

Kadar vam noge zatekajo, je to znak napačnega delovanja ledvic, ker kroženje tekočine v telesu ni več zagotovljeno. Lahko je to zgolj posledica dehidracije ali resnih ledvičnih okvar. Otekanje in bolečine v nogah so lahko tudi znak kroničnega venskega popuščanja. V vsakem primeru morate biti na otekanje nog pozorni.

Trebuh 

Karkoli, kar se dogaja v predelu trebuha, je jasen znak, da morate spremeniti svoje življenjske navade. Nabiranje maščobe na trebuhu je znak zamaščenih organov, kar močno zvišuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni. Prav tako je vse, kar se dogaja v trebuhu (želodčne in prebavne težave), lahko posledica nepravilne prehrane in stresa.

Dlani

Dlani in stopala so prav tako lahko dober kazalec nekaterih bolezni. Če so presuhe, kažejo dehidracijo, če so blede, anemijo. Lahko kažejo alergijske reakcije in glivične okužbe, bolezni vnetij sklepov in bolezni, ki prizadenejo živčni sistem.

Nohti

Nohti najlaže pokažejo pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov v telesu, prav tako lahko kažejo tudi nekatere druge bolezni, denimo težave z jetri ali ledvicami.

Lasje

Tako kot nohti lasje najprej pokažejo prehranska ali hormonska neravnovesja v telesu. Če so lasje krhki, pusti, lomljivi in pretirano izpadajo, je to zato, ker jih je telo nehalo prehranjevati, bodisi zato, ker nima dovolj hranil, bodisi zato, ker mora hranila zagotavljati organu, ki jih bolj potrebuje. V vsakem primeru gre za znak, da je nekaj narobe.

prejšnji članek
Polna je energije; riše in knjigo piše
Svet slavnih
Polna je energije; riše in knjigo piše
naslednji članek
Tega o čebuli najbrž še ne veste
Moda&Lepota
Tega o čebuli najbrž še ne veste
#nasazenazenska
nasazenazenska