nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdano Mlakar pičila strupena žuželka

3. 4. 2017; 09.00
Avtor: V. M.
pik zuzelke zvezdana

Zvezdano je pičila žuželka in ji povzročila nemalo preglavic. foto: Facebook

Topli sončni popoldnevi so na vrt zvabili tudi voditeljico Zvezdano Mlakar, ki se je marljivo lotila presajanja rož. A med opravilom jo je na veko pičila žuželka, slednje pa je povzročilo neprijetno reakcijo.

Lokalna alergijska reakcija se kaže kot srbeča in pordela oteklina na mestu vboda. Tudi Zvezdana je opazila, da se stanje po piku vse bolj slabša. Po nasvet se je obrnila kar na svoje zveste sledilce na družabnem omrežju facebook, ki jim je pojasnila o neljubem dogodku in jih povprašala, kaj bi ji svetovali. ''Včeraj me je, ko sem presajala rože 'nekaj' pičilo v veko, zdaj pa imam oko vedno bolj zatečeno, še malo pa ne bom mogla več gledat, pa glava me je začela boleti ...''

Prisluhnila svojemu telesu
Čeprav je bil strup žuželke močan, pa se Zvezdana ni odpravila k zdravniku. Pomagala si je kar v udobju svojega doma. ''Mene k zdravniku ne odnese kar tako, vem, da lahko marsikaj pomaga še prej,'' je pojasnila prijateljem na facebooku in se vsem skupaj prijazno zahvalila za skrb. Voditeljica je najprej zaužila antihistaminik (zaviralec histamina v organizmu), nato pa si na čelo položila obkladke iz ledu, čebule in krompirja. ''Potem pa sem, leže na kavču, ker sem se res slabo počutila, naredila še karmično diagnostiko, ki sem se jo naučila pri Marjanu Ogorevcu. Zaključila sem jo z meditacijo,'' pojasni in nadaljuje, da je pričela zatem oteklina počasi izginjati.

Alergijski šok lahko resno ogrozi vaše zdravje!
Seveda pa se ob preobčutljivostni reakciji na pike strupenih žuželk ne gre igrati s svojim zdravjem. Težka sistemska preobčutljivost reakcije lahko namreč vodi do oteženega dihanja, piskanja v prsih in pospešenega srčnega utripa. Bolnik lahko izgubi zavest ali doživi anafilaktični šok.

K sreči pa se je vse izteklo brez večjih težav. foto: Facebook

''Ker pa vem, kako je videti pravi šok, ko te piči čebela in si alergičen, se s temi stvarmi res ni za igrati,'' poudarja voditeljica in pojasnjuje, da jo je k domačim ukrepom gnala obveznost do nastopa v oddaji Dobro jutro. Smeje še pove, da je mislila, da bo morala pred kamere s sončnimi očali, a slednje k sreči ni bilo potrebno, le pramen las si je potisnila malce na obraz.

''Dobro je poznati svoje telo, dobro si je vzeti čas in se umiriti, dobro je uporabiti vse svoje moči in znanje, da se čim prej pozdraviš. Zadnje čase znam vse bolje in bolje delati s seboj!''

Tanja Žagar ostala na cesti. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Skrivnostno ljubezensko življenje Ilke Štuhec
Svet slavnih
Skrivnostno ljubezensko življenje Ilke Štuhec
naslednji članek
Kritičen do sodnikov, na žulj mu je stopila Katarina Venturini
Resničnostni šovi
Kritičen do sodnikov, na žulj mu je stopila Katarina Venturini