GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana slovenska pevka skriva tragične zgodbe

14. 4. 2017; 07.01
Avtor: M. I./Vklop
neisha1

foto: Daša Mohor

Neisha na plošči Vrhovi skriva tragične zgodbe, ovite v sončne melodije.

Vrhovi so Neishina peta plošča in kot vsaka doslej nekoliko drugačna. Lirično se ukvarja z ljubeznijo, njenimi vrhovi in pogosto tragičnimi konci, a je ovita v tako toplo producirano glasbo, da jo zlahka vzamete za klasičen pop izdelek. Kar je verjetno bil namen. Pred ponedeljkovim promocijskim koncertom v Ljubljani v družbi Big Banda RTV Slovenija smo jo povprašali nekaj stvari o junakih novih pesmi.

Lirika je nostalgično otožna, glasba pa zelo pozitivna. V kakšnih časih trenutno živite? Toplo nostalgičnih in hkrati optimističnih glede prihodnosti?


Mislim, da so izkušnje in razna valovanja med dežjem in soncem v življenju lahko krasna inspiracija za doživeto poezijo. Trenutno je pomlad in piše se leto 2017, težko smo ga čakali, 2016 je kar pokalo po šivih od koncev in začetkov, zdaj je pa čas za osredotočenost in marljivost. Pridna sem. Skoncentrirana na novo ploščo.

V Marilyn Monroe se sprašujete, ali je v vsem občudovanju bila kdaj zares ljubljena. Za fasado popolnosti se pogosto skrivata obup in notranja stiska. So pretresljive zgodbe dober navdih za skladbe?
Dotikam se še te druge plati šovbiznisa, ki ni ravno lepa in prijazna. Kljub temu da je Marilyn ikona, legenda, o katere podobi bi lahko govorili v superlativih, je njena zgodba in usoda bridka. Markantne osebe živijo razburkana življenja. Težko je krmariti tako 'ladjo'. Seveda, da je to dober navdih za poezijo. Pokukati v zakulisje, odstirati zavese in brisati make up.

V Pismu papežu spremljamo nenavadno zgodbo ljubezenskega trikotnika: dva pobalinska fanta in dekle iz Ljubljane, ki se dojemajo kot družina. V nekem trenutku omame (»žvečili so pisane bonbone omame«) eden od njih pade čez balkon. Je šlo deloma za biografsko zgodbo katerega od prijateljev?


Zgodba o usodi treh razburkanih glav in razgaljenih src, ki so se skupaj predajali omami in tragično končali, je resnična. Epilog 'pisma papežu' govori o tem, da ljubezen včasih da, a vedno vzame. Strast je bila tista, ki je mladeniča pahnila čez ograjo ... ne pismo, papežu so pisali zato, ker so kratko malo postali družina. Drugačna družina. In njim se to pošteno zdi.

Preberite tudi: Neisha ni mogla skriti navdušenja nad tem moškim. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
MasterChef: Klara razkrila skrivnost svoje velike ljubezni!
Resničnostni šovi
MasterChef: Klara razkrila skrivnost svoje velike ljubezni!
naslednji članek
V Štoriji odjeknila smrt! Umrl ne bo Berto Špacapan!
Svet slavnih
V Štoriji odjeknila smrt! Umrl ne bo Berto Špacapan!