Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Britanci šokirani nad Kate Middleton

24. 4. 2017; 12.00
Avtor: K.M.
kate middlenton

foto: Profimedia

Vojvodinja Kate je s svojim možem in svakom govorila o težavah mentalnega zdravja ter poslušalce močno presenetila s svojim načinom govora.

Kate Middleton, njen mož princ William in njen svak princ Harry so pripravili prav poseben videoposnetek, namen katerega je promocija njihove kampanje ''Heads Together'', znotraj katere se trudijo uničiti stereotipe, ki pogosto označujejo mentalne bolezni. V pogovoru so razkrili svoja soočanja s temi boleznimi in bitko, ki sta jo kraljeva brata bila po smrti njune matere princese Diane. Kate pa je izdala tudi nekaj skrivnosti, ki se dogajajo znotraj njihove družine. 

Kate je tako razkrila, da William in ona rada naročata hrano na dom ter da svoj prosti čas rada preživljata pred televizijskimi ekrani. Kljub sproščenemu pogovoru pa so bili nekateri poslušalci in gledalci po objavi šokirani nad vojvodinjo. Britanci so na družbenih omrežjih namreč izrazili začudenje nad Katinim naglasom. ''Zakaj Kate Middleton govori tako? Tako neznačilen generičen ''posh'' naglas. Zveni bolj vzvišeno kot njen mož,'' je zapisala uporabnica twitterja. Z besedo ''posh'' Britanci namreč označujejo naglas, ki je pogost pri pripadnikih višjega sloja, ki uporabljajo čisti knjižni angleški jezik brez okrajšav in sopomenk. Pri Kate pa jih je zmotilo dejstvo, da je njen govor preveč popoln, s tem pa naj bi se distancirala od pripadnikov nižjega sloja, kljub temu, da to verjetno ni narejeno namerno. ''Morda si preprosto ne more pomagati,'' je njen učen govor komentiral nek drug uporabnik. 

Z razliko od Kate pa je v pogovoru, v katerem sta kraljeva brata razkrila, da se o smrti matere dolgo nista pogovarjala, saj se jima je to zdelo nepotrebno, Harry presenetil s številnimi okrajšavami, ki so značilne tudi za ameriško angleščino. 

Pred časom pa je bilo razkrito, da si je vojvodinja privoščila zabavo, za katero ni vedel nihče. Preverite tukaj

prejšnji članek
Ljubezenska drama dveh tekmovalcev šova Znan obraz ima svoj glas
Svet slavnih
Ljubezenska drama dveh tekmovalcev šova Znan obraz ima svoj glas
naslednji članek
POP TV s programa umika tudi plesni šov Zvezde plešejo
Resničnostni šovi
POP TV s programa umika tudi plesni šov Zvezde plešejo