stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Novorojenka Vasilija Žbogarja zajadrala v svet v očkovem stilu

8. 6. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Vasilij Žbogar

Srečna družinica Vasilija Žbogarja ob prihodu domov iz porodnišnice. foto: Facebook

Ponos slovenskega jadralstva, olimpijec Vasilij Žbogar se je nedavno razveselil rojstva drugega otroka. Soproga Maja nam je zaupala, kako neverjetno hitro je na svet privekala mala Ria.

Novorojenka srebrnega olimpijca Vasilija Žbogarja je v objem svoje matere prihitela hitro, kot njen slavni oče, ki se lahko ponaša s tremi olimpijskimi odličji srebrnega leska. Starša sta punčki nadela ime Ria, po brazilskem mestu Rio de Janeiro, kjer se je Vasilij  zapisal v zgodovino z osvojitvijo srebrne olimpijske kolajne.

Porod, kakršnega bi si želela vsaka mati

Z Majo Žbogar smo se sprehodili po spominih na noč, ko se je njihovi družinici pridružila težko pričakovana punčka. Zaupala nam je, da je porod minil izjemno hitro, povsem brez težav. ''Porod je bil takšen, kot bi si ga želela vsaka ženska. Okrog 1.10. ure me je prebudila bolečina v trebuhu, a ker sem bila navajena na lažne krče, nisem bila povsem prepričana ali gre za prave ali so še vedno lažni. Tako sem še nekoliko počakala, ob pol drugi uri pa poklicala sosedo, da je nemara čas za odhod v porodnišnico. Vasilij je ostal doma s Talinom, midve s sosedo Anjo pa sva pohiteli v porodnišnico. Tja sva prišli okrog druge ure in že sem imela popadke na 2 minuti, odprta pa sem bila šest centimetrov,'' se spominja Maja, ki se je lahko zatem le še hitro preoblekla in odhitela v porodno sobo. ''Na ctg-ju sem bila le kakšnih 15 minut, sledili so trije do štirje popadki in že se je začel porod! Po samo treh popadkih sem ob 2.30. uri rodila Rio,'' se smeji Maja in razneženo doda, da je bil občutek, ko jo je prvič podržala v naročju neverjeten, težko opisljiv. Tako težko smo jo čakali in zdaj je bila končno tu, naša neizmerna sreča!''

Maja je nato brž poklicala Vasilija, da mu pove, da se je Ria že rodila. ''Vasilij ni mogel verjeti, bil je prepričan, da ga kličem, da ne bo nič in da se vračam domov,'' se smeji ponosna mamica.

Skoraj štiriletnemu Talinu se je tako pridružila sestrica, ki jo je vsa družina že nestrpno pričakovala. ''Talin je popoln bratec, nežno jo boža in gleda, ji daje poljubčke in je skratka do nje zelo ljubeč. Komaj čaka, da bo malo večja, da se bosta lahko igrala skupaj, oziroma da bo lahko Ria sodelovala, ko ji bo pokazal ropotuljico ali kakšno drugo igračko,'' pove Maja in z nasmehom doda, da resnično uživajo že sedaj, ter da meni, da bo lepih trenutkov z vsakim dnem še več.

Preberite si še: Tega se je Tanja Ribič močno sramovala ...

prejšnji članek
Kaj se dogaja s Tanjo Žagar?
Svet slavnih
Kaj se dogaja s Tanjo Žagar?
naslednji članek
Bradley Cooper v javnosti prvič s svojo novorojenko
Svet slavnih
Bradley Cooper v javnosti prvič s svojo novorojenko