državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je poslednja zapuščina Gašperja Tiča

21. 6. 2017; 07.30
Avtor: K.M.
tic-gasper

Gašper Tič, 7. maj 1973 - 18. junij 2017 foto: Jože Suhadolnik / MGL

Vse do svoje prerane smrti je ustvarjal v svetu gledališča.

V nedeljo je slovensko javnost pretresla tragična smrt slovenskega igralca, voditelja in režiserja Gašperja Tiča. Ne glede na okoliščine smrti, ki jo strokovnjaki v tem trenutku še vedno preiskujejo,  pa je gotovo, da bo za seboj pustil številno kulturno dediščino. Nekatera njegova dela pa so vsaj z njegove strani ostala nedokončana. 

Gašper je vrsto let sodeloval s Špas teatrom, ki v Sloveniji predstavlja središče komedije, kot pa je na facebooku zapisala njegova direktorica Urša Alič, vsega svojega dela še ni zaključil. Bomo njegovo zadnjo zapuščino sploh kdaj videli? ''Gašper, ostajaš velik prijatelj mojega gledališča, dragi ambasador komedije in vrelec srčnosti, iz katerega smo pili vsi, tvoji sodelavci in prijatelji. Pod okriljem tvoje režiserske taktirke je nastajala naša nova predstava Dan norosti in z Borisom Kobalom sta pisala avtorsko predstavo Poštar, midva sva tkala zgodbo o Briljantini in sedaj …,'' so med drugim zapisali na uradni facebook strani gledališča. Celotno sporočilo si lahko preberete spodaj. 

Poleg Urše Alič in Špas teatra pa se od slovenskega igralca poslavljajo tudi številni drugi znani obraz. Preverite, kaj sta zapisali Tanja Ribič in Zvezdana Mlakar

prejšnji članek
Severina se po izgubi skrbništva sooča še z jezo glasbene legende
Svet slavnih
Severina se po izgubi skrbništva sooča še z jezo glasbene legende
naslednji članek
Matjaž Javšnik razkril, kdo mu pomeni največ
Svet slavnih
Matjaž Javšnik razkril, kdo mu pomeni največ