1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zaljubljenca iz Reke ljubezni

21. 9. 2017; 08.00
Avtor: BP/Vklop
reka ljubezni
Kdo sta Lara Komar in Tadej Pišek, ki igrata Ireno in Roka?

Glavna protagonista nove ljubezenske serije Reka ljubezni sta Lara Komar v vlogi romantične fotografinje Irene ter Tadej Pišek kot mizar in gasilec Rok iz idilične vasice Krka na Dolenjskem. Njuna lika smo že spoznali, saj je serija že na sporedu. Kdo pa sta Lara in Tadej v resničnem življenju?

Tadej, ki je osem let mlajši od svoje soigralke, je odraščal v Ljubljani, Lara pa v Trstu. Nekaj let sta bila oba člana tržaškega gledališča, kjer je Tadej še danes, Lara pa se je pred tremi leti pridružila takrat novoustanovljenemu ansamblu v italijanskem gledališču Il Rossetti, s katerim večino časa potuje po Italiji z različnimi predstavami. Trenutno se pripravlja na novo turnejo s predstavo Kaffeehaus, v kateri bo upodobila mlado nevesto, pot pa jo bo ponesla v Genovo, Milano in Rim. A obljublja, da gre Irena z njo. V smehu pove: »Zdaj je Irena del mojega življenja in potuje z mano.«

Od misice do ljubljenke gledališča

Lara, ki je po očetu Slovenka in po mami Italijanka, je prava lepotica, kar so leta 2000 opazili tudi sodniki na prireditvi Miss Trsta. Lara je z lahkoto osvojila naziv in kasneje postala še miss Friuli Venezia Giulia. Takrat 19-letnica je kot ena redkih Tržačank osvojila ta laskavi naziv in se prebila vse do finala za miss Italije, kjer pa je bila konkurenca žal prehuda. Tega obdobja se Lara spominja z mešanimi občutki in pravi, da je bila to zgolj igra, da vsega skupaj niti ni jemala resno. Bolj kot karkoli drugega sta jo namreč zanimala petje in igra. Takoj, ko je diplomirala, se je odpravila v London na poletni seminar na dramsko šolo Guildhall, ki sta jo med drugimi obiskovala slavni pirat Orlando Bloom in »trainspotter« Ewan McGregor. Diplomo iz petja pa je pridobila na videmskem glasbenem konservatoriju Jacopo Tomadini. »Kot igralki mi je zanimivo igrati take in drugačne like, od pozitivcev do negativcev, mogoče včasih raziskovati nekaj, kar je daleč od tebe, nekaj, kar ti nisi,« pravi Lara, ko se spominja svoje najljubše in obenem najboljše vloge, Kitajčka iz predstave Zlati zmaj. »Imela sem dolg in zelo žalosten monolog, ki ga imam še vedno v spominu, in vsakokrat, ko pomislim nanj, se mi naježijo dlake.« Ko je odraščala v Bazovici, ni sanjala o tem, da bi postala igralka. Bolj jo je privlačilo lirično petje, a je naneslo, da jo je pot vodila v gledališče, kjer se je zaljubila v igro. Zaljubljena pa je tudi v resničnem življenju. Njen izbranec je Davide, ki ji je stal ob strani tudi na predpremieri serije v Kinu Bežigrad.

Zaljubljen v hči igralca

Tadej je diplomirani igralec, ki že več kot deset let ustvarja na gledaliških odrih, na radiu in televiziji. Z nostalgijo se spominja svojih prvih igralskih začetkov: »S ponosom povem, da sem kot igralec med študijem začel v Mini teatru, najprej v otroških, potem pa v drugih predstavah. Še zdaj sodelujemo. Vsako sezono imam pri njih vsaj eno premiero in se z največjim veseljem ter hvaležnostjo vračam.« Tadej je član Slovenskega stalnega gledališča v Trstu, zato med vajami za nove predstave stanuje na Obali, konkretno v Ankaranu, sicer pa se vozi v Ljubljano, saj kot pravi, v prestolnici rad preživlja popoldneve. Tu je namreč doma tudi njegova izbranka, psihologinja Katarina Veselko, sicer hči igralca Boruta Veselka, s katero sta par že več let. Pred leti se je celo šušljalo, da naj bi se poročila, a zaenkrat tega koraka še nista naredila.

Poti Lare in Tadeja so se križale že pred leti v tržaškem gledališču. »Z Laro sva se ravno zamenjala. Eno leto sva bila skupaj, tudi igrala sva skupaj, potem pa je šla ona v italijansko gledališče, jaz pa sem se lani ustalil v tržaškem,« pravi Tadej in pove še, da je vloga v seriji Reka ljubezni njegova prva, v kateri bo tako izpostavljen, ter v smehu doda: »Ko sem prvič bral scenarij, sem si mislil: Joj, Tadej, v kaj si se ti to spustil ... Ampak zdaj sva si z Rokom že zelo blizu. Zdaj že razmišljam tako kot Rok in obratno.«

prejšnji članek
Sanja Modrić s košarkarjem rada skoči tudi v posteljo
Svet slavnih
Sanja Modrić s košarkarjem rada skoči tudi v posteljo
naslednji članek
To je Melanii Trump v življenju najbolj pomembno
Svet slavnih
To je Melanii Trump v življenju najbolj pomembno