pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

VIDEO: Slovenska deklica, ki hrepeni po ljubezni

29. 9. 2017; 10.00
Avtor: V. M.
Nihče ne ve, kaj se s to deklico dogaja. V stiski je, beži v neznano, kjer išče nekaj boljšega, lepšega …

Nadarjena pevka Ditka Čepin. foto: Facebook

Nadarjena pevka Ditka Čepin ima tokrat za svoje poslušalce nekoliko drugačno glasbeno zgodbo, prepleteno s poezijo in čutno melodijo. ''Pesem Nihče ne ve, je vsebinsko drugačna od tistih pesmi, ki ste jih od mene vajeni od prej. Tokrat zgodba ne govori o čisti, iskreni ljubezni med dvema, temveč o, na žalost, vedno aktualni temi - o deklici, ki hrepeni po ljubezni. Nihče ne ve, kaj se s to deklico dogaja. V stiski je, beži v neznano, kjer išče nekaj boljšega, lepšega,'' je za njena.si povedala simpatična pevka.

Zgodba o deklici je nastala izpod peresa Ferija Lainščka, Ditkin oče Gorazd pa je pripovedi dodal čudovito melodijo. ''Feri je to zgodbo v pesmi zelo lepo opisal, hkrati pa poezija kot sama poslušalcu pušča lastno interpretacijo glavne ideje ... Kaj torej deklico teži.''

Ditka predstavlja glasbeno zgodbo o deklici ... foto: Špela Peruš

Ditka pojasnjuje, da je tudi videospot posnet s številnimi simboli, ki nakazujejo na dekličino stisko, a ob enem zgodbe ne definirajo povsem in zato ponovno puščajo gledalcu lastno domišljijo. ''To je čar poezije, ko si vsak lahko zgodbo interpretira po svoje.'' Ob tem ni pozabila omeniti številnih statistov, ki so prispevali k vidni podobi glasbene zgodbe ter Denisa Horvata, ki je dekličino pripoved ujel v objektiv.

Kaj pa o pesmi porečejo vsi tisti, ki so ji že prisluhnili? ''Odzivi poslušalcev so za enkrat zelo dobri in vsi pravijo, da jih pesem ne pusti ravnodušne. Je lepa in v sebi nosi dušo,'' še pove mlada pevka.

prejšnji članek
Ines Erbus se na nastop pripravlja kar v nedrčku
Svet slavnih
Ines Erbus se na nastop pripravlja kar v nedrčku
naslednji članek
Jani Jugovic gre na vazektomijo!
Svet slavnih
Jani Jugovic gre na vazektomijo!
#nasazenazenska
nasazenazenska