petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

48-letnica po 18 splavih postala mati

24. 10. 2017; 10.00
Avtor: V .M.
Louise in Mark Warneford

Louise so se izpolnile življenjske sanje. foto: Profimedia

Louise in Mark Warneford sta na prvi pogled videti kot babica in dedek. Čeprav bi si tudi slednjega silno želela, se jima kar 20 let ni uresničila niti tista prva srčna želja, postati starša.

Louise in Mark sta se dve desetletji zaman trudila, vsaka zanositev se je namreč končala s splavom. Vzrok za slednje je bila posebna anomalija, ki se je pojavila med nosečnostmi - razvijajoča posteljica namreč ni proizvajala encima, ki bi zaviral rast poljudno imenovanih 'morilskih celic'. Tako se zarodki niso razvili, Loise je običajno splavila okrog 14 tedna nosečnosti.

Zakonca sta se po osemnajstih splavih, razočaranju in izčrpanemu premoženju, ki sta ga namenila umetnim oploditvam, odločila, da je dovolj. ''Vsakokrat, ko sem verjela, da nama je uspelo, da bova končno imela družino, vsakokrat se je končalo s strtim srcem. Neutolažljivo sem jokala, vsega tega čustvenega viharja nisva več prenesla. Tako sva se leta 2010 odločila, da je čas, da prenehava upati,'' pove Louise.

'Danes je naša družina popolna!' foto: Profimedia

Pa tiha želja ni nikoli ugasnila, štiri leta kasneje sta sprejela odločitev, da uresničita poslednjo možnost, da se jima izpolnijo življenjske sanje. Opogumil ju je Louisin ginekolog, po mnogih letih raziskav so ji namreč postavili diagnozo in obudili upanje, da donosi tako želenega otroka. ''Marku sem dejala, da je to najina zadnja priložnost in da morava poskusiti. In sva. Zanosila sem pri 47 letih in vso nosečnost trepetala, da se bo kot že tolikokrat slabo končalo. K sreči se moji strahovi niso uresničili. V 37 tednu nosečnosti sem rodila zdravega fantka. Poimenovala sva ga William, on je najina največja sreča in veselje. Zdaj je naše življenje popolno,'' je povedala danes 49 – letna mati, ki je skupaj s 55- letnim soprogom posvetila življenje uresničitvi najbolj srčne želje.

William je njena največja sreča. foto: Profimedia

prejšnji članek
Poslastica za ljubitelje plesnih ritmov 90. let
Svet slavnih
Poslastica za ljubitelje plesnih ritmov 90. let
naslednji članek
Nov začetek za Tino Maze
Svet slavnih
Nov začetek za Tino Maze