nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jani Jugovic: Obupen starš sem!

25. 10. 2017; 08.30
Avtor: A. S.
jani jugovic1

Cool fotr in njegova ljubka Sia. foto: Osebni arhiv Janija Jugovic/Facebook

Dvomi v svojo vzgojo ...

Tako kot vsak starš, se tudi Jani Jugovic, znan tudi kot Cool fotr, sprašuje, ali je njegova vzgoja pravilna ali ne. To vprašanje je zelo pogosto pri starših predvsem takrat, ko majhni otroci vstopijo v obdobje trme.

Cool fotr je na družbeno omrežje facebook zapisal: "Kokrkol obrneš, je tkole. Lahko sitnari 100 na uro, lahko ne uboga čist nič in je največji razbojnik, lahko se mula, ihta in trmari.... No in potem te tkole pogleda, se nasmeje iz srca, te objame, ti da lupčka in je vse pozablen....
Ja vem, obupen starš sm, nobene vzgoje. No ni čist tko, neke meje morajo bit, ampak res sem pristaš tega, da se da s pogovorim vse rešit in ni potrebno takoj dretje, kaznovanje itd... No, mogoč mi bo čez par let žal, ampak, vsak po svoje.
Vsak vzgaja kakor misli, da je prav in na nek način tudi ima vsak prav.
Mislim, da ni nekih "kaj je prou in kaj ne" in mislim, da so vse te knjige, članki, smernice ipd bol za okras."

Zapisal pa je še, da meni, da je vsak otrok svoj jaz in zato vsak drugačen. In da vsak otrok potrebuje ljubeče in potrpežljive starše.

"Pri potrpežljivosti se pa v današnjem času vsi en mau izgubimo pomoje. Preveč "instant" vse laufa okrog nas in slej ko prej nas to hitenje požre.
Pa ne bom pameten, sem sam isti in mi je velikokrat zvečer, ko se vležem v postelju žal, da nisem ta dan preživel več časa oz. bolj kvalitetno uporabil "prosti čas" z otroci. To so trenutki, ki jih ne moreš dobiti nazaj, to je ena tistih stvari, ki se jih ne da kupiti. Otrok samo enkrat reče prvo besedo in samo enkrat shodi itd... Zato od danes naprej gradim na sebi, gradim na tem, da se znam ustaviti in še boljše prisluhniti svojim otrokom, ker dejansko otroc so bistvo vsega, zaradi njih smo tukaj....," je še dodal.

Se strinjate z njim?

Mi vsekakor se, dodajamo pa tudi, da glede na to, da nam dovoli pokukati v svojo zasebnost in družino, nikakor ni slab starš, ampak je lahko marsikomu za vzgled. 

prejšnji članek
Damjan Murko: Morda me vidite zadnjič!
Svet slavnih
Damjan Murko: Morda me vidite zadnjič!
naslednji članek
Opala! Tekmovalci želeli pred kamero skriti strasti!
Svet slavnih
Opala! Tekmovalci želeli pred kamero skriti strasti!