nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl legendarni rockerski pevec

6. 12. 2017; 06.30
Avtor: V. M.
V bitki z rakom je pred nekaj urami podlegel legendarni rockerski zvezdnik in igralec Johnny Hallyday.

Johnny Hallyday (15. junij 1943 - 6. december 2017) foto: Billboard

Ko so francosko glasbeno legendo pred slabim mesecem sprejeli v zasebno pariško bolnišnico, so njegovi predstavniki zatrjevali, da se bo kmalu vrnil v domače okolje. Da ima sicer težave z dihanjem, a da se je stanje stabiliziralo. Žal ga zahrbtna bolezen ni tako zlahka spustila iz rok. Johnny se je namreč že več mesecev boril s pljučnim rakom, a je v eni izjavi pogumno dejal, da njegovo življenje ni v smrtni nevarnosti. Tudi njegov predstavnik je oboževalce tolažil z besedami, da se dobro bori proti bolezni in da ga bodo lahko kmalu videli, morda celo na velikih odrih, saj je že napovedal turnejo za leto 2019.

Johnny s soprogo Leaticio. foto: Profimedia

Žal se načrti glasbene ikone, ki je v svoji karieri prodala sto milijonov plošč, niso uresničili. 74 – letni zvezdnik, poznan kot francoski Elvis, je namreč pred nekaj urami preminil. ''Johnny Hallyday  nas je zapustil. Pišem te besede, a kar ne morem verjeti, da so resnične,'' je v izjavi zapisala njegova užaloščena soproga Laeticia.

Pevec, katerega pravo ime je Jean-Philippe Smet, je v svoji 50 letni karieri ustvarjal z zvezdami, kot so Jon Bon Jovi, Celine Dion in Patrick Bruel. S skladbami, kot so Quelque chose de Tennessee, Oh, ma jolie Sarah ali Je t'aime, je zvenel kot preplet glasov Joa Cockerja, Elvisa Presleyja in Georgesa Brassensa. Čeprav je veljal za pravo glasbeno ikono, je rad skromno poudarjal, da ni nobena zvezda, pač pa le preprost človek.

prejšnji članek
Slovenska igralka razkrila, kaj jo spravi ob živce
Svet slavnih
Slovenska igralka razkrila, kaj jo spravi ob živce
naslednji članek
Ilka Štuhec ima za navijače posebno sporočilo
Svet slavnih
Ilka Štuhec ima za navijače posebno sporočilo
#nasazenazenska
nasazenazenska