stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tom Ellis: Hudič z napako

16. 12. 2017; 12.00
Avtor: S. D./Zvezde
tom ellis

Tom Ellis foto: Profimedia

V današnji zlati dobi televizije je uspeh serije sicer še vedno odvisen od scenaristov in režiserjev, ključno vlogo pri tem pa imajo vendarle igralci oziroma njihova karizma in šarm. Eden takšnih je zagotovo Valižan Tom Ellis, glavni junak kriminalne nanizanke Lucifer.

Zdaj 39-letni Tom Ellis se je videl v vlogi hudiča Luciferja Morningstara, ki se naveliča pekla in se odpravi v Los Angeles, kjer s posebnimi močmi pomaga tamkajšnji policiji kaznovati kriminalce, že po prvih štirih prebranih straneh scenarija. Njegovi domači so bili ob tem šokirani, saj prihaja iz družine, v kateri so v glavnem sami pastorji in so tudi njega vzgajali v poštenega kristjana, vendar »služba je služba,« kot pravi igralec v svoj zagovor. »Ta serija je bila idealna priložnost za moj igralski preboj. Zdaj jo snemamo že dve leti, pa glede na njeno priljubljenost še nič ne kaže, da jo bomo kmalu nehali.« In največ zaslug za to televizijski kritiki pripisujejo prav Tomovi prepričljivi upodobitvi manipulativnega, a karizmatičnega hudiča.

Romantik

Tom je odraščal v Cardiffu v Walesu v precej ženskem gospodinjstvu, saj je bil edini brat trem sestram, ki so se rodile zakoncema Marilyn in Josephu Ellisu. Odraščanje med samimi ženskami je pustilo svoje sledi, še posebno je navezan na sestro dvojčico. Da se že od nekdaj bolje počuti v ženski družbi kot v moški, je pa očitno njegov najljubši stavek, ki ga izreče v vsakem intervjuju.

Čisto mogoče, da gredo njegovim ženskam zasluge tudi za to, da je romantičen in občutljiv. »Skorajda tako romantičen sem kot ženske,« priznava, čeprav pri tem pomežikne z očmi. Njegova romantika se je najbolje odrazila takrat, ko je soigralko iz serije EastEnders Tamzin Outhwaite zaprosil za roko zgolj šest mesecev po tistem, ko sta se spoznala. 191 centimetrov visoki zvezdnik je takrat pred svojo drago padel na kolena, in ko je Tamzin sprejela njegovo snubitev, ji je poleg diamantnega prstana poklonil tudi pravo predstavo z ognjemetom. Med svati na njuni poroki leta 2006 sta bila tudi njegov najboljši prijatelj še iz študentskih let James McAvoy in Liam Gallagher, s katerim sta se spoprijateljila, potem ko je Liam odprl trgovino z oblačili, v kateri se Tom redno oblači.

Nezvest

Tom pa ni le odraščal v ženski družbi, temveč je tudi sam – vsaj do zdaj – »pridelal« tri dekleta. V zakonu s Tamzin sta se mu rodili hčerki Florence Elsie in Marnie Mae. Ima pa še tretjo, najstarejšo hčerko Noro iz razmerja z igralko Estelle Morgan. »Kdaj bo prišel kakšen fant, da bova skupaj igrala golf?« se je spraševal v enem od intervjujev. »Saj ne, da mi v družbi mojih deklet ne bi bilo lepo, a kako me vrtijo okoli prsta. Sploh ne nehajo.«

Seveda je to govoril, preden je prišlo leta 2013 na dan, da se s Tamzin, ki je osem let starejša od njega, ločujeta. »Človek dela v življenju napake,« je Tom opravičil svojo nezvestobo, ki ga je na koncu stala zakona s Tamzin. Ženo je prevaral, medtem ko je delal v Združenih državah Amerike, in to menda ne samo enkrat.

Bolj kot sama ločitev je Toma zabolelo dejstvo, da se je moral ločiti tudi od svojih deklic. Čeprav imata z nekdanjo ženo skupno skrbništvo nad dekleti, ju zaradi dejstva, da hčerki živita pri mami v Veliki Britaniji, medtem ko on dela in živi v Ameriki, tudi po več mesecev ne vidi. »Pogrešam moja dekleta. Včasih enostavno sedem na prvo letalo in se za nekaj dni odpeljem k njim domov,« pravi. In kaj hčerki pravita na njegovo igralsko slavo? »Ne pokažeta kaj dosti zanimanja za to, kaj počnem. Včasih ju vprašam, kdo je ta moški na fotografiji v reviji, pa mi odgovorita: Ja, očka, saj veva, da si to ti, pa kaj potem!«

Novo življenje

Zdaj si skuša novo življenje ustvariti v Ameriki in Kanadi, kjer ima domovanji. V njegovem srcu je našlo mesto tudi novo dekle, ameriška igralka in scenaristka Meaghan Oppenheimer (31), ki svojega fanta opisuje z besedami: »Ti si moj najboljši prijatelj in najboljša trofeja. Imam te raje kot čevlje in dokumentarne filme o drugi svetovni vojni.«

S slavo, ki si jo je prislužil s serijami in filmi, je prišlo tudi bogastvo. Njegovo premoženje je ocenjeno na pet milijonov ameriških dolarjev, čeprav nekateri trdijo, da je vreden veliko več. Vse to si je prislužil z igro, čeprav je znan tudi kot izredno nadarjen glasbenik. Preden je postal igralec, je v mladinskem pihalnem orkestru v Sheffieldu igral rog. »Začel sem s trobento, potem sem presedlal na rog in vsa svoja najstniška leta igral v orkestru,« se spominja. No, tudi na klavir, ki ga igra v seriji Lucifer, zna igrati. In s prepevanjem prav tako nima težav. Skratka, idealen moški za vse priložnosti. Ali kot smo zapisali v naslovu – hudič z napako.

prejšnji članek
To je priznala pevka Regina
Svet slavnih
To je priznala pevka Regina
naslednji članek
Trebušak razkril, zakaj ni več urednik
Svet slavnih
Trebušak razkril, zakaj ni več urednik