pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Popolna sreča Jerce Zajc Šušteršič: Čas je za fantka!

3. 1. 2018; 08.00
Avtor: cl/Zvezde
8_1_210

foto: Revija Zvezde

Novinarka in TV-voditeljica Jerca Zajc Šušteršič bo marca postala tretjič mamica. Vedno si je želela tri otroke.

Novinarka in TV-voditeljica Jerca Zajc Šušteršič bo marca postala tretjič mamica. Tako mož Tomaž kot hčerki Viktoria Ana in Gloria Paulina z nestrpnostjo pričakujejo novega družinskega člana, ki bo v njihovo idilično družinico prinesel poln koš veselja. Jerca je edinka in si je od nekdaj želela tri otroke, Tomaž pa kot vsak pravi moški prizna, da si je po dveh hčerkah vendarle želel tudi sina. In res ga bo dobil, čeprav so prvi rezultati preiskav najprej pokazali, da bo punčka.

Jerca Zajc Šušteršič se je zapisala televiziji pri rosnih dvajsetih letih, ko se je začela kot novinarka kaliti na Televiziji Slovenija, vmes naredila tudi odmevni intervju s Hugom Chavezom, zadnja leta pa je bila eden najbolj prepoznavnih obrazov informativne oddaje Danes na Planet TV. Tako je bilo vse do poletja, ko je kot strela z jasnega odjeknila novica, da jo umikajo z malih zaslonov. »Na Planetu sem bila vse od ustanovitve in bila zraven pri nastanku in razvoju televizije, ki je veliko obetala, vmes pa smo imeli tudi že izjemno visoko gledanost. V zadnjem času pa nisem našla skupnega jezika z novim vodstvom informativnega programa in ni mi bila ravno blizu njihova vizija. Motilo me je denimo tudi to, da so se premalo posvečali resnejšim temam in televizijo vse bolj trivializirali,« pove Jerca, ki je do odhoda na porodniški dopust pogodbeno še vedno vezana na Planet TV.

Vedno si je želela tri otroke


Ko se je Jerca poslovila od malih zaslonov, je že bila v veselem pričakovanju, a takrat tega verjetno še nihče ni vedel, zato je začasno slovo od medijskega sveta prišlo kot naročeno. »Želela sem si še enega otroka in računala na to, da ga bom imela najpozneje pri štiridesetih. Zgodilo se je štiri leta prej in zdaj se mi zdi to enkratno. Najprej sva s Tomažem to povedala hčerkama. Takrat smo bili na počitnicah in skrivnosti nista mogli prav dolgo obdržati zase ter sta jo hitro prenesli še najinim staršem. Ko poveš, da prihaja prvi otrok, to vsi pričakujejo, ko drugega, je to povsem logično, ko pričakuješ tretjega otroka, pa so mnogi začudeni. Prijatelji so naju celo vprašali, ali sva dobro premislila, ker se v takih časih odločava še za enega.« Tomaž brez dlake na jeziku pove, da če ne bi imel dveh hčerk, bi se najbrž težje odločil še za tretjega otroka. Seveda pa poudari, da se ne bi nič manj razveselil niti hčerke.
»Ko sva šla z Jerco na pregled nuhalne svetline, nama je ginekologinja, s katero se tudi osebno poznamo, rekla, da je sicer možnost pravilne določitve spola le 75-odstotna. Se je pa na moj račun tudi pošalila, ko je rekla: 'Tomaž, pa kakšen dec si, da si spet naredil punčko.' Jaz sem se ob tem nasmehnil in si mislil: če se z dvema hčerkama dobro razumem, se bom tudi s tretjo.«
Ko je Jerco ginekologinja povabila na mednarodni simpozij zdravnikov, kjer je bila kot nosečniški model, ko so predstavljali nove postopke pri določanju spola, je prišla šokantna novica. »'It's a boy (deček je, op. p.)!' je vzkliknila ginekologinja, jaz pa sem od navdušenja kriknila pred več kot sto zdravniki,« v smehu pripoveduje Jerca. »Poklicala sem Tomaža, ki je doma ravno pripravljal piknik, in ko sem mu povedala, mi je rekel, naj ga neham zafrkavati.« Tomaž prizna, da se je dobre novice zelo razveselil, zato je bil piknik še toliko bolj prijeten.

foto: Revija Zvezde

Opravil ne delijo na ženska in moška
Tomaž je znan po tem, da je do otrok bolj strog kot Jerca, in največkrat se sporečeta prav zaradi njih, saj Jerca hčerki bolj razvaja. »Kakor kdaj. Zadnjič jima nečesa nisem dovolila, in ko je prišel Tomaž domov in sta mu povedali željo, je rekel, ja, seveda vama dovolim.«

Sicer pa ima Jerca zelo urejeno hišo. Prevladujejo svetli, beli in rahlo bež odtenki, skrbno pa so izbrani tudi okrasni predmeti. Že v prvem trenutku opaziš, da tu živijo ljudje, ki imajo smisel za estetiko, kar pri vedno brezhibno urejeni Jerci ne preseneča. A moje glasno razmišljanje poruši vse mite. »Bolj kot jaz ima smisel za estetiko Tomaž. Velikokrat me spremlja po nakupih in včasih reče, kaj pa če bi kupila še to in ono,« razloži Jerca. Tomaž pa prizna, da tudi gospodinjska opravila obvlada, če je to potrebno, le kuhanje mu ne gre od rok. »Tu pa je Jerca res profesionalka. Včasih se prav jezim, ker sama peče torte in za to porabi veliko časa. Jaz družinico raje peljem na kosilo v restavracijo, tako da čas, ki bi ga sicer namenili za kuho, koristneje izkoristimo.«

Tudi glede dojenčka ga ne skrbi, saj vse že obvlada, skrbi ga le to, kdaj se bo mali junak odločil priti na svet. »Marca imamo na Pokljuki mednarodna tekmovanja v biatlonu, v katera sem vpet kot generalni sekretar, prav tako marca pa bodo potekali tudi smučarski skoki v Planici, s katerimi sem prav tako povezan.« Jerca pa doda, da upa, da v porodni sobi ne bo po telefonu urejal službenih obveznosti, tako kot takrat, ko je bil še predstavnik za medije in direktor biatlonskih reprezentanc pri Smučarski zvezi Slovenije.

prejšnji članek
Alenka Košir v novo leto brez otrok
Svet slavnih
Alenka Košir v novo leto brez otrok
naslednji članek
Žalosten začetek leta za Tino Maze in Andreo Massija
Svet slavnih
Žalosten začetek leta za Tino Maze in Andreo Massija